مذاکرات ترامپ و اسد


@ejmalrai
 ایلایجا مگنایر توسط 

 شیرین هاشمی ترجمه:  


 در سال ۲۰۱۲ دولت امریکا سفارت خود را در دمشق بست و دو سال بعد دستور بستن سفارت سوریه در واشنگتن را صادر کرد. با اینحال رابطه غیر رسمی بین دو‌کشور از طریق سفارت چکسلواکی‌ادامه دارد. رییس جمهور ترامپ که علاقه به معاملات تجاری دارد تصمیم گرفت به این رابطه بین دوکشور‌ را گسترش دهد. در سال ۲۰۱۷ ترامپ هیات نمایندگان خود را به فرودگاه دمشق فرستاد و پس از آن چندین نمایندگان دیگر با پیغامهای مختلف به رییس جمهور بشار الاسد فرستاده شد و او هیچ کدام را تا به امروز قبول نکرده. با این زمینه سوالی که پیش میاید این است که چرا دولت امریکا جزییات ملاقات اخیر بین سرلشگر علی مملوک و مقامات عالی رتبه امریکایی راجر‌کارستین و‌کاش پاتل را علنی کرده.
رییس جمهور ترامپ روابط بین امریکا و سوریه را بیشتر جلو برده و به دنبال مذاکرات مستقیم برای ایجاد زمینه های مشترک بین دو‌کشور می‌باشد. در ایجاد روابط دیپلماتیک بین دو کشور معمولا مذاکرات آهسته پیش می‌رود چون هر دو طرف خواستار های به خصوص خود را دارند و هر طرف سعی میکند که خواستارهای خود را قوی تر کند به خصوص در رابطه با این دو‌کشور ؛ هر دو امریکا و سوریه امتیازات مختلف دارند‌که می‌توانند از آنها به سود خود استفاده کنند.
دولت امریکا چندین بار از سال ۲۰۰۳ به بعد از دولت سوریه درخواست کرده که رفتار خود را عوض‌کند و این  دفعه اول از طرف کالین پاول در سفر وی‌به دمشق، پس از اشغال کردن عراق درخواست شد. پاول در خواست پایانی به پشتیبانی بشار الاسد از جنبش حماس،حزب الله و ایران می‌باشد.

در دوران جنگ داخلی سوریه، رییس جمهور اسد رابطه دولت خود را با حماس قطع کرد به دلیل پشتیبانی حماس از نیروهای تکفیری و تغییر دولت تحت حمایت ناتو. با اینحال روابط ببین حماس و اسد به زودی بر قرار خواهد شد چون حماس علیه اسد نمیباشد و عقاید خود را تغییر داده است. آنها متوجه اشتباه سنگین خود‌شده اند و میخواهند روابط‌خود را با اسد باز ساز کنند. با وجود حمایت قبلی حماس از نیروهای تکفیری، سوریه هیچ‌وقت حمایت خود را از مردم فلسطین قطع نکرد.
پس از ۹ سال حمایت گسترده ایران و‌حزب الله برای حفظ سوریه در برابر نیروهای تکفیری رابطه سوریه و حزب الله تبدیل به یک رابطه ناگسستنی شده است.

رییس جمهور اسد بار ها اعلام کرده که حضور حزب الله و ایران در سوریه به دلیل درخواست سوریه می‌باشد و هر زمانی که سوریه بخواهد آنها کشور‌را ترک خواهند کرد. اما اسد به امریکا بیان خواهد کرد که این اتفاق خروج حزب الله و ایران بدون آزاد شدن التنف و سوریه شرقی و پس گرفتن بلندی های جولان رخ نخواهد داد.
دولت سوریه اعتقاد دارد که علنی کردن مذاکرات ماه اوت به وسیله امریکا برای آماده سازی برای مذاکرات رسمی در آینده می‌باشد. دولت فعلی امریکا که اطمینان دارد که برای ۴ سال آینده در. قدرت خواهد بود رسانه های خود را که هم با ترامپ و اسد مخالف می‌باشند آماده میکند.

ترامپ برای مذاکره با دولتی که رسانه های امریکایی در طول ۹ سال اخیر سیاه نمایی کرده بودند باید توجیهات داشته باشد؛ تلاش برای آزادی ۶ شهروند امریکایی که آنها فکر می‌کنند در زندانهای سوریه میباشند دلیل موجهی است برای ادامه مذاکرات.  خروج نیروهای امریکایی از مناطق اشغال شده برای امریکا چندان هزینه گذار نمیباشد به دلیل اینکه این حضور غیر قانونی شناخته شده و ارزش راهبردی هم ندارد.

Subscribe to get access

Read more of this content when you subscribe today.

Advertisements
Advertisements
Advertisements