
@ejmalrai ایلایجا مگنایر توسط
شیرین هاشمی ترجمه:
رسانه های مختلف امسال خبر دادند که بسیج مردمی عراق و یا حشد شعبی در حال شکاف است. حشد شعبی نقش بسیار مهمی در کنار ارتش و پلیس عراق در جنگ علیه داعش اجرا کرده. شکاف بین حشد شعبی در یک جلسه اخیر که پیش آمد و نشاندهنده تقلا برای ریاست حشد شعبی بود. ولی با وجود اختلاف عقیدتی حضرت آیت الله سیستانی راضی به شکاف این حزب نمیباشند. یک قسمت از حشد شعبی به اسم حشد المرجعیه ( نیروهای نزدیک به آیت الله سیستانی ) به دلیل کمبود پستهای مهم حزب و مشکلات دریافت حقوق دنبال یک جابجا کردن اداره ای میباشد، به امید حل چالشهای روبروی حشدالمرجعیه. فرق حشدالمرجعیه با بقیه حشد شبعی این است که حشد المرجعیه بیشتر به آیت الله سیستانی تعلق دارد و بقیه بیشتر به ایران و الان در حال حاضر میشه گفت که تفاوتها بین دو طرف بیشتر مشخص میباشد.
این مهم است که در خاطر داشته باشیم که حشد شعبی تحت کنترل آیت الله سیستانی نمیباشد با اینکه تشکیل آنها با فتوای وی ایجاد شد. این فتوا به دلیل قدرت گرفتن شدید داعش در سراسر کشور و سقوط موصل، نینوی و دیگر شهرهای عراق بود.
در زمانی که داعش قدرت شدید میگرفت امریکا برای کمک به عراق هیچ عملی نکرده بود ولی ایران فورا حضور گسترده ای پیدا کرده اول با فرستادن مشاوران نظامی و بعد با تجهیزات نظامی که به تمام شهرهای عراق و حتی منطقه کردنشین احضار شدند. ایران هم مسیولیت آموزش دادن جنگ و اجرای جنگ به نیروهای تازه وارد حشد شبعی را به عهده گرفته بود.
در این مدت رهبران شیعه ساکن نجف اسلحه به دست آورده و چهار لشگر به اسم های لیوا انصر المرجعیه، لیوا الاکبر، فرکت العباس الکیتالیا و فرکت الامام الیکتالیا تشکیل دادند.
در حوزه جنگ مرجع کاملا بدون سابقه میباشد و به ایندلیل این چهار لشگر همراه با حشد شبعی از ایران آموزش دیدند و به میدان جنگ رفتند. ایران بود که جنگ بر علیه داعش اشغالگر را اجرا کرد همراه با کمترین تعداد از نیروهای عراق که باقی مانده بود. سپس حشد شبعی تمام سرزمین عراق را پس گرفت و در عملیات بسیار سنگین و خشم اور آزادسازی موصل و دشتهای عراق وسوریه نقش اصلی وکلیدی داشت.
پس از موفقیتهای پیاپی ایران وحشد شبعی در عراق در برابر داعش و جلوگیری از تقسیم کشور به سه قسمت، امریکا بعد از مدت طولانی به میدان آمدند و حمایت لوژیستکیوهواییرا شروع کردند. دیر رسیدن امریکایی ها باعث شد که ایران در جنگ عراق و داعش نقش پر رنگ و اصلی داشته باشد. ایران حتی حاضر بود نیروهای خود را به عراق بفرستد که جلوی داعش را بگیرد تا این گروه به خاک و مرز ایران نتواند برسد. همچنان ایران به هر قیمتی از حرم حضرت امام علی(ع) در نجف مقدس و امام حسین (ع) در کربلای مقدس، و سایر نکات مقدس عراق حفاظت میکرد، باوجود اینکه اگر این شهرها به دست داعش میافتادند اینگروه حتما این حرمهای مقدس را در این شهرها نابود میکردند. بنابراین ایران، عراق را به عنوان خط اول دفاعی میبیند وحاضر بود از عراق دفاع کند.
جنگ عراق و داعش هم برای ایران یک موقعیت مناسب برای تشکیل یک نیروی مذهبی به مانند خود بوده، در برابر یک نیروی کاملا عقیدتی از جمله داعش نیروی بدون عقیدتی هیچوقت پیروز نمیشود، چون گروه عقیدتی تا مرگمیجنگد. به این دلیل اموزشهای سنتی نظامی در برابر داعش کاملا بی ثمر بود. در حقیقت از اشغال این کشور به توسط امریکایی ها در سال ۲۰۰۳ چندین هزار عضو ارتش عراق از امریکایی ها آموزش دیدند و متاسفانه همین نیروها در اولین درگیریها با داعش در سراسر کشور سقوط کردند و بلافاصله از میدان جنگ فرار کردند.
هم چنان تشکیل حشد شبعی یک فرصت ایدهال بود که ایران یکقدرتی مثل حزب الله در لبنان را در عراق داشته باشد. امریکا پس از ۲۰۰۳ در منطقه کرد نشین عراق چنین مرکز قدرت برای نیروهای خود و سازمان جاسوسی و اسراییل ایجاد کرد. قبل از جنگ ایران تلاش میکرد که با برتری امریکا در عراق مبارزه کند ونفوذ خود را ایجاد کند در تشکیل حشد شعبی چنین فرصت طلایی را به دست آورد. به این دلیل و این ریشه، بخش قابل توجه حشد شبعی برای منافع ایران در عراق کار میکند. و بخش دیگر برای منافع مرجع. این بخش دوم به طبق نظرات آیت الله سیستانی ، اعتقاد دارد که نفوذ ایران در کشور باید محدودیت خود را نگه دارد.
اما آیت الله سیستانی هیچ زمان نقشه خودرا برای مقابله با امریکا- اسراییل در عراق فاش نکرده و هم چنین چگونه میخواهد کردهای عراق را از نفوذ امریکا و اسراییل دور کند.این یک رقابت قدیمی بین قم و نجف است حتی با اینکه آیت الله سیستانی خود ایرانی میباشند، موضوع مهم مرجع و کنترل قدرت میباشد.
Subscribe to get access
Read more of this content when you subscribe today.
You must be logged in to post a comment.