به نظر می‌رسد که برجام ۲۰۱۵ برای ایران دیگر اعتبار ندارد.

@ejmalrai ایلایجا مگنایر توسط:  

 شیرین هاشمی ترجمه:   
به نظر می‌رسد که برنامه جامع اقدام مشترک و یا برجام دیگر برای ایران هیچ اعتباری ندارد و بدون شک برای امریکا کافی نمیباشد. امریکا و کشورهای اروپایی برجام به اضافه نمودن اسراییل و عربستان و محدودیت برنامه های موشکی ایران را پیشنهاد می‌کنند. ایران هم اعتقاد دارد که تحریم ها باید کاملا برداشته شوند قبل از اینکه ایران به برجام برگردد. به دلیل بی اعتمادی ایران به عملکرد امریکا در حال حاضر برجام به هیچ کدام از اهداف و یا منافع ملی ایران مفید نمیباشد. امریکا هم ایمان دارد که با استفاده از تحریم ها می‌تواند ایران را وادار به قبولی شرایط جدید برجام نماید. این عملیات ایران را از میز مذاکره دورتر خواهد کرد و  فعالیت در ساختن سلاح هسته ای را افزایش می‌دهد. اگر این اتفاق رخ دهد مورد زیادی برای امریکا نخواهد ماند به جز حمله نظامی به تاسیسات هسته ای ایران.
رهبر معظم انقلاب اسلامی تصریح کرد: اگر می‌خواهند ایران به تعهدات برجامی برگردد، آمریکا بایستی تحریم‌ها را کلا در عمل لغو کند. امریکایی ها و اروپایی ها حق هیچ‌ گونه شرط‌گذاری ندارند زیرا تعهدات برجامی خود را نقض کردند و آن‌طرفی که باید شرط بگذارد جمهوری اسلامی است زیرا به تعهدات خود پایبند بود. سید خامنه ای  تصمیم گیری نهایی را در مورد امور خارجی کشور را برعهده دارند.
مقام مهمی در ایران بیان کرد که منظور رهبر انقلاب این بود که امریکا باید تمام تحریم های علیه ایران را کنار بگذارد و باید به تمام کشورهای اروپایی و غیر اروپایی اجازه دهد که با ایران روابط اقتصادی در زمینه های مختلف داشته باشند. ایران نیاز به تضمین دارد که امریکا در آینده به تحریم ها برنمیگردد و‌یا یک رییس جمهور دیگر مانند ترامپ از برجام خارج نمی‌شود. علاوه بر این ایران به غنی سازی ۲۰ در صد اورانیوم خود ادامه می‌دهد و به تدریج از برجام بیرون میاید مگر اینکه که مشخص شود که تمام امضا کنندگان به شرایط برجام احترام میگذارند.

رهبر انقلاب سید خامنه ای بیان کردند که کشورهای اروپایی مستقل نیستند و بر اساس دستورهای امریکا تصمیم میگیرند و هم امریکا و هم چنین علاقه ای به دیدن ایران قوی ندارند. بدون 

Subscribe to get access

Read more of this content when you subscribe today.

رهبر انقلاب سید خامنه ای بیان کردند که کشورهای اروپایی مستقل نیستند و بر اساس دستورهای امریکا تصمیم میگیرند و هم امریکا و هم چنین علاقه ای به دیدن ایران قوی ندارند. بدون شک، اقتصاد ایران با برداشتن تحریم ها قوی تر می‌شود، تحریم های امریکا باعث شد که صادرات روزانه نفت ایران از ۲.۳ میلیون بشکه به ۷۰۰۰۰۰ بشکه کاهش یافت  اما صادرات غیر نفتی ایران در سال گذشته به عرض ۲۵.۱ میلیارد دلار رسید. هم چنان متحدان ایران در منطقه هنوز  حقوق رزمنده‌ های خود را با دلار پرداخت می‌کنند و با اینحال می‌شود نتیجه گرفت که تلاش ترامپ برای منحل کردن قدرت ایران در منطقه بی ثمر بوده.

رهبر انقلاب به مقامات خود توصیه کردند که آنها باید طوری پیش روند به مانند اینکه تحریمات لغو نخواهد شد و هیچ تفاوتی بین رییس جمهور فعلی امریکا و رییس جمهور قبلی وجود ندارد.

مقامات ایران اعتقاد دارند که امریکا تحریم هایی که راه ایران را به اقتصاد دنیا را بسته برنخواهند داشت. هم چنان از زمان خروج غیر قانونی امریکا از برجام ایران هم چندین بار به توافقنامه احترام قایل نبوده. اما ایران هنوز حاضر نیست کاملا برجام را ترک‌کند و‌نقطه مهم این است که چین و روسیه هنوز از حق ایران دفاع می‌کنند و خواستار باز‌گشت هر چه زودتر امریکا به توافقنامه میباشند.

امریکا خود از تحریم های علیه ایران هیچ آسیبی نمیبیند، بایدن انتظار دارد که ایران به وظایف خود برگردد در زمانی که‌ زیر فشرده ترین و بی رحمترین تحریم‌های دنیا می‌باشد. امریکا اعتقاد دارد که اگر خود ایران سلاحهای هسته ای را ممنوع میکند چه فایده ای دارد که تحریم‌ را لغو کنند؟ آیا بهتر نیست که امریکا با ایران تحریم شده مذاکره کند. این راهبرد خطرناکی می‌باشد چون هر فتوایی بستگی به شرایط فعلی خود دارد.
رهبر انقلاب اشاره کردند که از بعضی از سیاستمداران خود ناراضی میباشند و هر مقامی که انتظار دارد که بایدن از رییس جمهور سابق متفاوت باشد بسیار ساده لوح می‌باشد و آرزوی لغو تحریم ها یک توهم می‌باشد.

رهبر انقلاب اظهار کردند که زمان قطع مذاکره رسیده و امریکا و اروپا وظیفه دارند که به تعهداتی که خودشان احترام قایل نبودند برگردند.

مشخص می‌باشد که در حال حاضر امریکا و ایران به توافق‌نمیرسند. اصرار بایدن به اضافه کردن اسراییل و عربستان و شرایط جدید یک اشتباه بزرگ می‌باشد و مانند ترامپ ناموفق خواهد ماند. ایران نشان داده است که تحریم ها به این شرایط ترجیح می‌دهد. سید خامنه ای تذکر دادند که تا زمانی که تحریم ها لغو نشوند ایران به مذارکره بر نخواهد گشت، ایران باید به  برنامه اقتصاد ملی ادامه دهد و نباید به درآمد صادرات نفت وابستگی کامل داشته باشد.
بنابراین چه دلیلی دارد که ایران شرایط بایدن را قبول کند زمانی که شرایط ترامپ را قبول نکرده؟

جواب این سوال را مقامات ایرانی توضیح می‌دهند؛ هیچ تفاوتی بین ترامپ و بایدن وجود ندارد ولی ترامپ سردار سلیمانی را به شهادت رساند و اگر او در ریاست جمهوری برای ۴ سال بعد میماند اتفاق طبیعی جنگ می بود. از زمان پیروزی انقلاب اسلامی امریکا استاد تحریم های علیه ایران بوده، صرفنظر از راهبرد مورد نظر بایدن خروج کامل امریکا از منطقه مهم‌ترین هدف ایران و متحدانش می‌باشد.

Advertisements
Advertisements
Advertisements