امریکا چرا پس از یک سال جزییات حمله عین الاسد را افشا میکند؟


@ejmalrai
 ایلایجا مگنایر توسط: 

 شیرین هاشمی ترجمه:
فرانک منکزی رییس ستاد فرماندهی مرکزی امریکا (سنتکام)، در چند روز اخیر جزییات بسیاری درباره حمله موشکی ایران به بزرگترین پایگاه امریکایی  در عراق عین الاسد افشا کرد. مخصوصا درباره دقت چشم گیر موشکهای ایرانی توضیح داد. این یک عملکرد تاریخ‌ساز و کلیدی بود و برای اولین بار بعد از زمان جنگ جهانی دوم یک کشور مستقل به امریکا مستقیما حمله کرد. عمل کرد ایران یک عمل شجاع و بسیار تعجب‌آور‌بود به دلیل اینکه ایران تصمیم گرفت که با  ابر قدرت دنیا  به این شکل روبرو شود. هم چنان حمله به عین‌الاسد مشخص کرد که ایران آمدگی جنگ گسترده را داشت. حمله مستقیم نظامی علیه امریکا از سوی هر کشوری می‌باشد و شجاعت ایران  را نشان داده و واضح است که ایران آمادگی خود را برای جنگ علیه  ابر قدرت امریکا نشان داد. ولی به چه دلیلی امریکا جزییات این حمله را در روزهای اخیر افشا کرده؟ البته دنیا از دقت این حمله بیخبر نبود، به دلیل اینکه خود ایران نتایج این حمله را اعلام کرده و رسانه های امریکایی فیلم های خسارت پایگاه را بعد از زمان حمله پخش کرده. معنی پنهان این افشاگری مکنزی چه می‌باشد؟
افشاگرایی کنونی فرمانده عالی مقام امریکایی راجع به عملیاتی که یک سال پیش رخ داد، ربطی به توافق هسته‌ای دارد. در همان زمان هم ایران با رزمایش اخیر نیروهای نظامی خود پیام های دیگری را میفرستد. بنابراین، افشاگری قدرت نظامی ایران توسط امریکا می‌تواند نمونه ای از آماده کردن ایران برای باز گشت به برجام باشد. این نشان می‌دهد که امریکا قدرت منطقه ای ایران را قبول میکند و پیشرفت و قدرت موشکهای ایران را درک میکند و همین درک باعث می‌شود که امریکا از حمله به ایران خودداری کند. از سوی دیگر دلیل افشاگری می‌تواند این باشد که امریکا هدف دارد که به توافق برجام ضمیمه های توقف موشکهای بالستیکی ایران را اضافه کنند.
در سال‌های مذاکرات قبل از توافق هسته ای ۲۰۱۵، ایران هیچ زمان به اضافه کردن شرایط راجع به موشکهای خود را قبول نکرده، برای ایران این تسلیحات اولین خط دفاع از کشور و جمهوری اسلامی میباشند. بخش قابل توجهی از کشورهای منطقه جزو دشمنان ایران به حساب می آیند و هم چنان ۳۵ پایگاه نظامی امریکایی در اطراف ایران مستقر هستند. امریکا از هر فرصتی استفاده کرده و بویینگهای بی-۵۲، را در تنگه هرمز قرار می‌دهند تا قدرت نظامی خود‌ را به  نمایش بگذارند. هم چنان هواپیماهای تجسسی و پهپادهای امریکایی به حریم هوایی ایران را چندین بار وارد شدند.
فرمانده سنتکام هم چنین آشکار کرد که اگر ایران قبل از حمله موشکی به امریکا تذکر نداده بود‌ حداقل ۲۰ تا ۳۰ هواپیمای جنگنده نابود میشد و ۱۰۰ تا ۱۵۰ مامورین نظامی کشته میشدند. این بیان امریکا به واضحیت به دیگر‌ کشورهای منطقه هشدار می‌دهد که ایران توانایی چنین حملات با دقت را دارد و می‌تواند قدرت هوایی هر‌کشور را در منطقه نابود کند.
قبل از انتخابات امریکا بایدن چندین پیامهای غیر مستقیم به ایران فرستاد ودر این پیامها با توجه به اینکه افزایش تنش و تهدید توسط امریکا به ایران، بایدن درخواست می‌کرد که ایران از شروع جنگ گسترده خودداری کند. هم چنین بایدن درک می‌کند که ایران تاثیر غیر مستقیم در نتیجه انتخابات امریکا داشت چون  چندین بار از مذاکرات با ترامپ خودداری کرد و اجازه نداد که ترامپ این مذاکرات را به پیروزی های چهار ساله خود اضافه کند. البته ایران اعتقاد دارد که تفاوتی بین بایدن و ترامپ نیست ولی ترامپ دستور قتل سردار سلیمانی را صادر کرد و اگر او به ریاست جمهوری ادامه میداد بدون شک جنگی در خاور میانه آغاز می‌شد.

ایران میل دارد باور کند که اختلافات دیدگاه در دولت امریکا وجود دارد ولی زیاد اهمیتی به آنها نمیدهد برای اینکه تا زمانی که دولت بایدن تحریم های سنگین را لغو نمیکند، این دولت از تنبیه اقتصادی ایران استفاده میبرد.

یکی از عقاید که هر دو طرف ایران و امریکا به آن اعتقاد دارند که با تاخیر انداختن توافقنامه می‌توانند فشار بیشتری روی هم بگذارند. برای ایران نتیجه بسیار ساده میباشت: امریکا تحریم های فشرده را لغو میکند و یا ایران به برنامه گسترش هسته ای خود ادامه می‌دهد و ظرفیت و سطح تولید اورانیوم غنی شده خود را افزایش می‌دهد و اجازه بازرسی به مامورین را نمیدهد. اگر جنگ گسترده رخ ندهد، حملات از سوی هر دو کشور امکان پذیر می‌باشد.
با شلیک ۱۶ موشکهای بالستیک نقطه زن که تمام اهداف خود را با دقت زد، ایران به امریکا ثابت کرد که تحمل تهاجم نظامی را ندارد. بنابراین ایران نشان داده که هزاران موشک‌‌ها در مناطق فراوان روی‌زمین و زیر زمین در سراسر کشور‌ دارد و برد این موشکها به هر نقطه در خاور میانه می‌رسد. و البته امکان حمله به ۳۵ پایگاهای امریکا که مستقر در خاور میانه هستند را به آسانی دارد. بنابراین قدرت ویرانگر و بزرگ امریکا نمیتواند جلوی نابودی تسلیحات نظامی، پایگاها و مهمتر‌از همه نیروهای نظامی امریکا را بگیرد. به این دلیل امریکا سعی دارد که موشکهای بالستیک ایران را هم جزو توافق هسته‌ای کند و از تحریم های فشرده برای این عمل استفاده میکند.
امریکا فقط چند هفته تا آغاز ماه رمضان در ۱۲ آوریل فرصت دارد که تا به برجام برگردد. پس از آن، ایران مشغول انتخابات رییس جمهوری خواهد بود و روحانی نمیتواند در مقام ریاست جمهوری ادامه دهد چون طبق قانون اساسی پس از دو دوره پیاپی حق نامزدی برای بار سوم را ندارد. بنابراین، امریکا باید با افرادی که کاملا به رهبری وفادار میباشند از جمله قالیباف، یار بلند مدت شهید سلیمانی روبرو خواهند شد. امکان اینکه این مذاکرات به مدت طولانی به تعویق بیافتاد بسیار زیاد می‌شود.

امریکا اعتقاد دارد که ایران به دلیل تحریم‌های سنگین‌و بحران اقتصادی مردم ایران تحت فشار می‌باشد و به این دلیل به نفع جمهوری اسلامی است که هر چه زودتر برجام احیا شود. بایدن آگاه است که او هم در ادامه این فشار حداکثری مقصر می‌باشد ولی نمیتواند درک کند که رهبر انقلاب اسلامی ایران سید علی خامنه ای اعتقاد دارد که هیچ دولت امریکایی قابل اعتماد نیست و ایران باید خود کفا باشد و ایران باید توانایی هسته ای خود را توسعه دهد و ایران نباید به سایر کشورها چندان توجهی نشان دهد.
ایران بالعکس نظرات امریکایی ها ثابت کرده است که می‌تواند تحریم‌ها را تحمل کند و به این دلیل آن چنان وابستگی به بازگشت به برجام را ندارد؛ ایران غنی سازی اوراینیوم را به ۲۰ درصد رسانده و رهبر انقلاب فرمودند که آمادگی دارند تا ۶۰ درصد غنی سازی را ادامه دهند ( ۹۰ در صد غنی سازی برای بمب اتمی لازم است).

ایران حضور نماینده امریکای را در مذاکرات درباره برجام با مقامات اروپایی را قبول نکرد و‌خواستار لغو تحریم ها بود. این نشان دهنده موقعیت قوی ایران می‌باشد که خواستار است تا امریکا به تعهدات برجامی و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت پایبند باشد. ایران بیان میکند که علاقه ای به شنیدن سخنان خوش بینانه بدون عمل ندارد و امریکا باید از عمل بر خلاف قانون بین‌المللی خود باز گردد.

ایران گزینه های بسیاری دارد و اعتقاد دارد که ایستادگی در برابر امریکا یکی از دو اتفاق نیک رقم خواهد زد ؛ یا برداشتن تحریم ها و یا گرفتن قدرت اتمی. فشار حداکثری در ۴۲ سال اخیر موفق نشده تا ایران را به زانو آورد و به طور حتمی به ایران در زمان ریاست جمهوری بایدن اثر چندانی نخواهد داشت. بنابراین، ایران هیچ‌ دلیلی برای کوتاه آمدن در مقابل خواسته‌های بی دلیل امریکا را ندارد.
رییس جمهور بایدن باید سعی کند که با تند روهایی مثل نتانیاهو مدیریت کند و هم چنین دیگر متحدان خود را مثل عربستان سعودی و بعضی کشورهای اروپایی که خواستار تعویض رژیم در ایران هستند‌ را از یاد نبرد. اینها اعتقاد دارند که هیچ احتیاجی به مذاکره با ایران نیست و دیر یا زودتر او تسلیم خواهد شد.

ژنرال مکنزی بیان کرد که مامورین اطلاعاتی اعلام کردند که ایران فقط ۱۶ موشک از ۲۷ موشکی را‌که آماده کرده بود علیه عین‌الاسد استفاده کرد و بقیه موشکها آماده حمله به نقاط دیگر بودند. ژنرال مکنزی فراموش کرد بیان کند که ایران به مسیولین دولت عراق هشدار داد که به عین الاسد حمله خواهند کرد و با این هشدار،

Subscribe to get access

Read more of this content when you subscribe today.

 امریکا توانست تلفات خود را کم کند و حدود ۱۰۰ سرباز امریکایی در این عملیات زخمی شدند.
همانطور که ایران برای انتقام از شهادت سردار محبوب سلیمانی ، انتقام گرفت وبه امریکا حمله کرد درباره لغو تحریم ها ایستادگی خواهد کرد. در این صورت، جامعه بین المللی باید منتظر توسعه حداکثری هسته ای ایران باشد، اگر بایدن بخواهد جنگ را با ایران شروع کند، نتیجه کار موشکهای دقیق ایران را در عین الاسد مشاهده کرده. ایران به هیچ وجه از امریکا قوی تر نمیباشد ولی امریکا چندین پایگاهایی در نزدیکی موشکهای ایران دارد و ایران می‌تواند تهدید این پایگاها را به فرصت تبدیل کند. بایدن وظیفه دارد که از تاریخ این منطقه درس بگیرد و باید بفهمد که تاریخ همیشه در حال تکرار است.

Advertisements
Advertisements
Advertisements