@ejmalrai ایلایجا مگنایر توسط:
شیرین هاشمی :ترجمه
جمهوری اسلامی ایران با پیروزی ابراهیم رییسی برای ریاست جمهوری و حضور محمد باقر قالیباف به عنوان رییس مجلس دولت مرکزی ایران با رهبریت کاملا یک صدا و هم هدف شده.هم صدا شدن رهبریت، رییس جمهوری و مجلس در عمر جمهوری اسلامی بیسابقه میباشد. علاوه بر این باید پیشرفت بینظیر در تحقیقات هسته ای و تکنولوژی، برنامه وسیع موشکی و توانایی های نظامی و صلاحیت متحدان ایران در خاور میانه و غرب آسیا را هم اضافه نمود. ایران در حال حاضر در جایگاهی میباشد که به دنیای غرب دو گزینه را تحمیل میکند. برای کشورهای غربی پذیرفتن هر کدام از این دوگزینه بسیار سخت میباشد.
در سال ۱۹۸۰ ابوالحسن بنیصدر در اولین انتخابات ریاست جمهوری به عنوان نخستین رییس جمهور انتخاب شد. ولی رهبر انقلاب امام خمینی موافق ریاست جمهوری بنی صدر نبودند اما جایگاه خود را مشخص نکردند. در آن زمان ایران با اولین موج تحریم های امریکا مقابله میکرد و هم چنین صدام حسین حمله نظامی بر علیه ایران را آغاز کردهبودو بسیاری از کشورهای عربی و غربی پشتیبان کامل عراق در جنگ با ایران بودند.
در سالهای اول، ایران نمیتوانست جلوی صدام بایستد به خصوص که صدام حمایت و کمک گسترده بین المللی و منطقه ای را داشت. تسلیحات کاملا غیر قانونی شیمیایی به صدام فراهم شده بود و بر علیه سربازان و مردم عادی ایران استفاده میشد. و به دلیل اینکه ایرانیان هژمونی امریکا را قبول نکردند و امریکا را به عنوان شیطان بزرگ میدانستند هیچ کشوری این اقدام صدام را غیر قانونی ندانست.
کمبود و نداشتن ابتدای ترین تسلیحات نظامی در طول جنگ مشخص بود و در اوج فداکاری سربازان جوان ایرانی باید تا شهادت همرزمندگانشان صبر میکردند تا تسلیحات آنها را به دست بگیرند و به میدان جنگ بروند. میادین مین با عبور داوطلبان سالخورده گشوده میشد تا سربازان جوانتر بتوانند جلوی نیروهای صدام بایستند و خاک خود را آزاد کنند.
جریان ایران کنترا کمبود کامل تجهیزات ایران را در طول جنگ ثابت میکند، بین سالهای ۱۹۸۵ و ۸۷ ایران و امریکا به طور پنهان زندانیان غربی را در لبنان برای تجهیزات نظامی تعویض میکردند.
ایران توانایی های تهاجمی و دفاعی خود را میسازد.
برای چندین سال حتی پس از جنگ که تحریمهای امریکا ادامه داشت نمیتوانست روی پای خود بایستد. در این زمان با واردات مواد لازم از روسیه، چین و کره ایران شروع به ساختن و پیشرفت صنایع داخلی نظامی نمود.
در این چندین سال، ایران توانایی موشکی خود را بسیار افزایش داده و قبول کرده که نمیتواند با توانایی نیروی هوایی امریکا و یا متحدان آن مقابله کند، در این صورت ایران تصمیم گرفت که برتری هوایی مال آنها باشد و در عوض ایران به پیشرفت موشکی خود تمرکز کند. با اینحال، در حال حاضر ایران دارای موشکهای بسیار دقیق و پیشرفته میباشد و میتواند از خود و متحدان دفاع کند.
حقیقتا جنگ ۲۰۰۶ بین اسراییل و حزب الله قدرت و اهمیت موشکهای ایران را ثابت کرد، در زمانی که حملات موشکی حزب الله در مقابل حملات هوایی اسراییل توانست یک شرایط بازدارندگی را ایجاد کند.
در سال ۲۰۱۱، افسران جنگ الکترونیکی ایران توانستند با قطع ارتباطی، پهپاد جاسوسی آرکیو- ۱۷۰ سنتینل را مسیرش را عوض کنند و به دست بیاورند. سپس با مهندسی معکوس ایران توانسته هزاران چنین پهپاد پیشرفته را تولید کند. در ۲۰۱۸، ایران بر علیه نیروهای داعش در سوریه و عراق به خوبی از موشکهای پیشرفته دقیق دور برد کروز خود استفاده کرد. علاوه بر این در طول جنگ ۱۰ ساله سوریه ایران و متحدانش در شرایط های مختلف جنگی و جغرافی از چندین موشکهای جدید ایرانی در میدان های جنگ استفاده کرد، حتی ایران توانسته موشکها و پهپادهای خود را در طول جنگ بهتر و پیشرفته تر کند و به بستگی به شرایط این پهپادها و موشکها را تغییر دهد.
به این دلیل، گروه های مقاومتی فلسطینی در غزه که دانش و فناور موشکی را از ایران دریافت کردند در جنگ اخیر توانستند به اسراییل شرایط بازدارندگی را تحمیل کنند. اسراییل مجبور شد که به حملات خود پایان دهد، بعد از هزاران حملات موفق به اهداف غیر قابل تصور در سراسر اسراییل که توسط حماس انجام شد. صرفنظر از تعداد و شدت بمباران نیروی هوایی اسراییل به اهداف نظامی و غیر نظامی در غزه، حملات موشکی مقاومت فلسطین هم چنان ادامه داشت.
در ۲۰۲۰، ایران با ۱۶ موشکهای نقطه زن بزرگترین و مهمترین پایگاه امریکایی در عراق عین الاسد را مورد حمله قرار داد. فرمانده سنتکام کنت مکنزی اقرار کرد که اگر ایران قبل از حمله هشدار نمیداد به بیش از صد نفر کشته میشد. مکنزی هم دقیق بودن موشکهای ۴۵۰ کیلوگرمی ایران افشا کرد، و این اولین حمله توسط یک کشور مستقل دیگر به امریکا از زمان جنگ جهانی دوم بود.
هم چنین از ترس موشکها وپهپادهای ایران که برای امریکا تنگه هرمز را کاملا ناامن کردند، به احتمال قوی سنتکام پایگاه مرکزی خود از منطقه خلیج فارس به بندر یانبو در دریای سرخ تغییر خواهد داد که شاید موشکهای ایرانی در اتفاق جنگ به آنجا نتوانند برسند.
در یمن با حمایت ایران و در اشتراک گذاری تجربیات و فناور ایرانی گروه های حوثی دارای پهپادهای انتحاری وموشکهای فوق العاده پیشرفته و دقیق هستند و توانستند آسیب فراوانی به نیروهای عربستان وارد کنند.
ایران: یک قدرت هسته ای
در ایستادگی در برابر کشورهای غربی آغاز و ادامه برنامه هسته ای ایران بسیار سودآور هست، در حال حاضر ایران توانسته به غنی سازی ۶۰ درصد اورانیوم برسد. علاوه بر این برای رسیدن به بمب اتمی هیچ موانع برای ایران دیگر وجود ندارد و هم چنان دانش، تجربه و توانایی دانشمندهای ایرانی در حدی هست که میتوانند چنین تسلیحات اتمی را بسازند. تنها دلیلی که ایران همین امروز بمب اتمی را تولید نمیکند فتوای محکم سید علی خامنه ای میباشد اما هیچ فتوا دایمی و پایدار نمیباشد ودر حقیقت به مناسبت تهدیدهای نظامی که ایران با آن مقابله میکند میتواند تغییر دهد.
نتیجه بسیار ساده میباشد؛ ایران به سادگی توانسته خود را کاملا مجهز به تسلیحات نظامی برای دفاع و بازدارندگی از کشور کند. ایران در موقعیتی قرار دارد که دیگر کشورها از جنگ مستقیم علیه جمهوری اسلامی دوری میکنند.
متحدان ایران قسمتی از امنیت ملی کشور هستند.
علاوه بر این، ایران با کشورها و گروه های مختلف در منطقه روابط برقرار کرده. ایران موفق بوده که جلوی دشمنان یک دیوار محکم بسازد با ایجاد روابط صمیمانه و برادری با حزب الله در لبنان، حماس و جهاد اسلامی در فلسطین، با بسیج مردمی عراق و یا حشد الشبعی، با دولت مرکزی سوریه، نیروهای مختلف در افغانستان و حوثی ها در یمن. متحدان ایران بخش بسیار مهمی از امنیت کشور به حساب میایند و این متحدان هم روی ایران به عنوان یک حامی پایدار حساب میکنند. دشمنان ایران همیشه باید این نقش مهمی را که متحدانش در دفاع از امنیت ایران را دارندو در هر برنامه ای برای حمله به جمهوری اسلامی این حقیقت را باید قبول کنند.
Subscribe to get access
Read more of this content when you subscribe today.
You must be logged in to post a comment.