
@ejmalrai ایلایجا مگنایر توسط:
شیرین هاشمی :ترجمه
رییس جمهور امریکا جو بایدن و نخست وزیر عراق مصطفی الکاظمی برای پایان دادن حضور نیروهای نظامی امریکا در آخر سال ۲۰۲۱ به توافق رسیدند. نخست وزیر الکاظمی بیان کرده که «کشور عراق هیچ نیازی برای حضور هر نیروی نظامی خارجی را ندارد اما وی هم بیان کرد که شرایط جنگ با داعش و آمادگی نیروهای خودمان مسیله پیچیده میباشد». و مشخص است که امکان ماندن نیروهای امریکایی در عراق زیاد میباشد. در واشنگتن وزیر امور خارجه عراق فواد حسین کرد زبان حرف نخست وزیر خود را تایید کرد و اظهار کرد که عراق در زمینه های مختلف و فراوان نیاز به هماهنگی های گسترده با امریکا را دارد. اما از همان واشنگتن معاون امنیت ملی قاسم الاعرجی اعلام کرد «تا پایان سال فعلی یعنی ۲۰۲۱ نیروهای امریکایی کاملا از عراق خروج خواهندکرد.» علاوه بر این گروههای مقاومتی عراق همگی وعده دادند که آنها تمام نیروهای امریکایی را از کشور بیرون خواهندکرد و تا آن زمان تمام پایگاه های امریکایی در سراسر کشور مورد هدف قرار خواهند گرفت. این اعلامیه های متناقض از سوی پایتختهای امریکا و عراق ناهماهنگی در نیروهای مختلف عراق درباره خروج نیروهای امریکایی را مشخص میکند، خروجی که بعد از رای مجلس در ژانویه ۲۰۲۰ شکل گرفت.
سفر نخست وزیر عراق به واشنگتن، یک سفر کاملا برنامه ریزی شده توسط حزب های بزرگ سیاسی عراق میباشد. صرفنظر از اعلامیه رسمی عراق-امریکا درباره خروج نیروهای امریکایی در امسال، اتفاق خروج دایمی رخ نخواهد داد. در عوض یک خروجی محدود، جابجا کردن نیروها از لحاظ جغرافی، و تغییر از اسم و تیتر عملیات صورت خواهد گرفت تا تعداد حملات به امریکایی ها را کاهش بدهد و جایگاه سیاسی الکاظمی قویتر بشود. نفوذ منطقه ای ایران که امریکا را بسیار نگران میکند دلیل مهم ماندن امریکا در عراق میباشد. با اینحال، تنش بین این دو کشور به پایان نمیرسد و عراق میدان جنگ این دو کشور خواهد بود.
تصمیم گیران در عراق بیان کردند که « پیامی که الکاظمی به واشنگتن میرساند خواسته های سیاسی عراق را نشان میدهد. در وحله اول، تمام نیروهای نظامی باید پایگاه ها را ترک کنند اما این نکته به مناطق کردنشین مربوط نمیباشد. در وحله دوم، حملات هوایی و یا پهپادی بدون رضایت کامل دولت عراق رخ نمیدهد که حاکمیت عراق مورد تجاوز قرار نگیرد. از این به بعد دولت عراق و فرماندهان امریکایی تا تصمیم جدی بگیرند باید با هم مشورت کنند.
بنابر گفته مقامات عراقی «در حال حاضر امریکایی ها تلاش میکنند که جایگاه و اعتبار سیاسی الکاظمی را بهبود پیدا کند، مخصوصا بعداز حقارتی که به او وارد شده بعد از حمله هوایی امریکا در مرز عراق و سوریه در ماه ژوئن امسال که چهار عضو از نیروهای حشدالشبعی به قتل رسیدند. مقامات امریکایی اعلام میکنند که برای مدت بیش از یک سال نیروهای نظامی خود در عراق فعال نمیباشند اما آنها دروغ میگویند. آیا آنهایی که به سربازان عراقی در لب مرز حمله کردند و کشتند کی بودند؟ آیا آنها افراد مشاور یا آموزش دهنده بودند. دولت مرکزی عراق به شفاف سازی درباره دلیل اصلی ماندن نیروهای امریکایی در عراق ترس دارند. اگر رییس جمهور امریکا و نخست وزیر عراق به پایان ماموریت نیروهای امریکایی در آخر سال به توافق رسیدند، امکان حمله و کشتار نیروهای عراقی توسط نیروهای امریکایی دارد. قطعا این اتفاق خواهد افتاد و در آن زمان ضربه آخر به عمر سیاسی الکاظمی خواهد بود.»
مقام عالی رتبه در دولت بایدن، خروج ۲۵۰۰ نفر نیروهای نظامی در عراق را تکذیب کرد و هم بیان کرد که تنها چهار چوب های ماموریت آنها تغییر خواهد کرد. سیاستمدار دولت خود مختار کردی عراق فوزی حریری این بیانیه را تایید کرد، این بیانیه ها با گفته های پیشین بایدن و الکاظمی تناقض دارد.
علاوه بر این وزیر امور خارجه عراق، وزیر امور خارجه امریکا آنتونی بلینکن، بیام سامی، عبدل رحمان نمایندگان کرد در امریکا بیان کردند که چهارمین دور مذاکرات در موردهای انرژی، تغییرات اقلیمی، امنیت، بهداشت، مسایل فرهنگی، آموزش و پرورش، حقوق بشر و انتخابات که در آینده نزدیک میباشند بود. و آنتونی بلینکن تایید نمود که «مشارکت و همکاری بین امریکا و عراق بسیار محکمتر و قوی تر حتی از جنگ علیه داعش میباشد.» و این مسیله اساسی برای حضور امریکا در عراق است.
داعش هیچ ارتباطی به حضور امریکا در عراق ندارد و هر دو کشور عراق و امریکا تایید کردند که داعش شکست خورده است. البته در مقابله با تروریسم باید قبول کرد که ایدئولوژی تکفیری داعش را هیچ زمان نمیشود کاملا شکست داد ولی حضور داعش در شهرها و روستاهای عراق و سوریه
Subscribe to get access
Read more of this content when you subscribe today.
You must be logged in to post a comment.