
@ejmalrai ایلایجا مگنایر توسط:
شیرین هاشمی :ترجمه
مقامات آلمان بیان کردند که « ما در عرض یک روز نمی توانیم گاز روسیه را از جای دیگری تهیه کنیم.» و هم چنان مقامات فرانسوی هم گفتند که «ذخیره گاز به اندازه کافی نداریم». مجارستان به صراحت اعلام کرد که «اگر تحریمهای وابسته به انرژی بر علیه روسیه اجرا شود، اقتصاد و ارزش ارز کشور ما نابود خواهد شد. » فنلاند هم بیان کرد که به ۸ سال احتیاج دارد تا بتواند گاز مورد احتیاج خود را از کشور دیگری به غیر از روسیه وارد کند. اروپا ۴۳ درصد مایحتاج انرژی سالیانه خود را از از طریق نورد استریم ۱ و یامال برآورده میکند ودر حقیقت گاز روسی از طریقه بلاروس، لهستان و اوکراین به تمام اروپا حتی در حال حاضر با وجود جنگ صادر میشود.
مسیله دشواری نیست که درک کنیم که چرا کشورهای اروپای پیاپی سعی کردند که تحریم های انرژی بر علیه روسیه را اجرا کنند ولی این کشورهای اروپایی خودشان با بیشترین مشکلات مواجه هستند. به خصوص در زمانی که قیمت گاز به چهار برابر قیمت اصلی رسیده ( ۴۰۰۰ دلار در هر هزار متر مکعب) و قیمت نفت به ۱۳۹ دلار و در حال حاضر ۱۳۱ دلار رسیده است. امریکا که بزرگترین وارد کننده نفت روسیه است بعلاوه اروپا و بقیه دنیا از این تحریم ها به مشکلات برخوردند. اما امریکا تصمیم گرفت تا این تحریم ها را به روسیه تحمیل کند با اینکه به خوبی درک میکند که قیمت انرژی برای اکثر مردم دنیا قابل پرداخت نیست.
ممکن است که قیمت نفت به بالای ۲۰۰ دلار بشکه ای برسد که با این قیمت به خرج زندگی در همه جای دنیا ضرر خواهد زد. بایدن علنی بیان کرد که جنگ در اوکراین به همه ما تاثیر خواهد گذاشت.
جالب است که امریکا خواستار تحریم ها بیش از دیگر کشورها است چون این جنگ را از طریقه اوکراین انجام میدهد و حتی قبل از شروع جنگ و در حال حاضر تسلیحات نظامی را در اختیار اوکراین قرار میدهد. امریکا متحدان غربی خود را تحت فشار قرار داد که تحریم هایی را که اتفاقا خود آنها را بیشتر تحت فشار قرار خواهند گرفت. از سال ۲۰۱۴ تا به امروز ۵۵۳۲ تحریم ها علیه روسیه اجرا شده که بر علیه افراد، شرکتها و مقامات روسی میباشد.
با اینحال، چندین کشور از جمله چین، هند، ایران، پاکستان و چند کشورهای آفریقایی و آسیایی دیگر امر امریکا را رد کردند و حاضر نشدند همگی به جمع کشورهای علیه روسیه بپیوندند. این تفکر از طریقه عمران خان نخست وزیر پاکستان بیان شد وقتی که او در جواب به مقامات غربی که از او درخواست کردند که روسیه را محکوم کند بیان کرد« شما فکر میکنید که ما همگی برده شما هستیم که هر کاری از ما میخواهید انجام دهیم؟».
تاکنون در حقیقت امریکا و اروپا در جنگ روسیه بر علیه اوکراین از لحاظ مالی با خرید نفت روسیه این جنگ را تامین مالی کردند. امریکا و اروپا ۱۴ میلیارد دلار ماهی برای نفت و گاز روسیه پرداخت میکنند. امریکا پس از سالها تحریم ونزوئلا و “ به رسمیت شناختن” خوان گوایدو به جای رییس جمهور انتخاب شده مادورا مجبور شده که دست به دامان نفت ونزوئلا شود و منابع آگاه گفتهاند آمریکا در پی بحران انرژی به وجود آمده از ونزوئلا خواسته در صورت تامین نفت، تحریمها علیه این کشور را کاهش خواهد داد. قبل از این، ایران یکی از پالایشگاه ها را تحت تعمیر قرار داد که ونزویلا بتواند برای استفاده داخلی و کمی صادرات استفاده کند.
با اینحال ونزویلا مایل نیست که خواستههای امریکا را قبول کند و شرایط خود را تحمیل میکند. مهمترین شرایط لغو تمام تحریم ها، به رسمیت شناختن و احترام به حاکمیت ونزویلا و برگشتن به روابط عادی میباشد. البته به این معنی نیست که ونزویلا، امریکا را نجات میدهد و کمبود نفت امریکا را تامین میکند و به متحد قدیمی خود روسیه که توافق های بسیاری در زمینه های اقتصادی و امنیتی دارند ضربه بزند.
امریکا هم چنان به سوی ایران رفت تا توافق هسته را سریعتر قطعی کند. ولی اینجا هم روسیه پافشاری کرد که امریکا باید تعهد کتبی بدهد که روابط اقتصادی و نظامی بین ایران و روسیه ادامه خواهد داشت. این اشاره میکند که ایران حاضر نیست به این زودی و یا راحتی حاضر نیست کمبودی انرژی غرب به خاطر تحریم های روسیه برطرف کند.
قیمت نفت در مارس ۲۰۲۰ در حدود ۱۶ دلار بشکه ای بود. در حال حاضر به ۱۴۰ دلار بشکه ای رسیده و فردا پس از تحریم های امریکا حتی افزایش بیشتری خواهد داشت. روسیه در مقابله تحریم ها قیمت نفت را اضافه خواهد کرد. تحریمهای نفت امریکا به هیچ وجه جنگ اوکراین را پایان نخواهد داد و برعکس فقط یک قطعنامه بی طرفی این نتیجه را رقم بزند.
ایران و ونزویلا قطعنا حاضر نمیشود که نفت اضافی خود را به امریکا بفروشند که هم قیمتها کاهش یابند و هم بایدن را نجات دهند. در حالیکه میتوانند به همین حد فعلی نفت خود را صادر کنند، قیمتها را حفظ کنند، به روسیه کمک کنند و برای امریکا مشکل ساز باشند. همیشه امکان ندارد که اهداف سیاسی و تجاری را همزمان حل کرد و آینده نشان خواهد داد که چگونه بتواند قیمت نفت را به حالت عادی برگرداند.
درباره تحریم های غرب بر علیه روسیه چندین مشکلات دیگر پیش بینی نشده هم وجود دارد؛ قیمت نیکل در عرض یک روز ۶۰ در صد افزایش قیمت یافته در حالیکه روسیه سومین تولید کننده نیکل دنیا میباشد. هم چنان قیمت آهن افزایش یافته.
صنعت هواپیمایی روسیه مورد هدف قرار گرفته اما تحریم ها زیاد تاثیر گذار نخواهند بود. صدها هواپیماهای روسیه که از شرکتهای غربی کرایه شده به دلیل تحریم و بستن حریم هوایی اروپا به روسیه به زودی بر نخواهند گشت. روسیه اعلام کرده که هواپیماهای خود در روسیه، آسیا و آفریقا فعال خواهد بود، هم چنین روسیه بیان کرده که حق دارد با روبل بقیه کرایه را پرداخت کند و اگر شرکتهای غربی این را قبول نکنند، روسیه دیگر پرداخت کرایه نمیکند و بابت خسارت مالی که تحریم های غرب به شرکتهای روسیه رقم زدند. قبل از تحریم سود سالیانه اوروفلوت حدود ۴۹۱ میلیارد دلار رسید و از ۸ مارس به بعد تمام پروازها بین اروپا و روسیه لغو شد و صاحبان اصلی هواپیماهای روسیه به خاطر تحریم و ایستادگی روسیه به دارایی های خود دسترس نخواهند داشت.
بانک مرکزی روسیه از “سیستم تبادلات بین بانکی ملی خود” با عنوان SPFS و معروف به “سوئیفت روسی” رونمایی کرده و برای جایگزین سویفت استفاده خواهد کرد. فقط بعضی از بانکهای روسی از استفاده از سویفت تحریم شدند چون کشورهای غربی این سیستم را برای پرداخت میلیاردها یورو برای خرید گاز و نفت از روسیه لازم دارند.
پی پال، ویزا، امریکن اکسپرس و مستر کارت همگی فعالیت مالی خود را با روسیه قطع کردند. و به این دلیل روسیه سیستم چینی را جایگزین این کارتها نمودند و مبادلات خود را از این طریق که در ۱۸۰ کشور دنیا رایج است، انجام خواهند داد.
بدون شک تمام شرکت های اروپایی و امریکایی از روسیه خارج میشوند که به ضرر روسیه و دنیای غرب است. ولی این تحریم ها برای غرب هم بحران ایجاد میکند؛ اگر روسیه تصمیم بگیرد نفت خود را قطع کند، کشورهای غرب به طور بیسابقه تحت فشار خواهند بود و قیمتهای انرژی طوری افزایش پیدا میکنند که برای اقتصاد غرب فاجعه امیز باشد.
با اینحال، روسیه آماده جنگ اقتصادی است: روسیه در حدود ۶۳۲ بیلیارد دلار ذخیره نقدی در اختیار دارد که ۳۲.۳ در صد در یورو، ۱۳.۱ در صد در یوان و ۲۱.۷ درصد در طلا و ۱۶.۴ در صد در دلار میباشند. ۴۵۰ بیلیارد دلار در خود روسیه است و بقیه در چین و کشورهای اروپایی و امریکا میباشند. عواقب این جنگ برای تاریخ دنیا کاملا سرنوشت ساز خواهد بود اولا روسیه به سوی متحد اصلی خود چین میرود، چین که یک شرایط اقتصادی بسیار مناسبی دارد، هم چنان برای فعالیت اقتصادی خود روابط با پاکستان، چین، هند، ایران و همسایه های آسیای مرکزی خود میرود.
در ۱۹۹۸ روسیه موفق شد که تحریم ها و کاهش ارزش پول خود را دور زند و بحران اقتصادی امریکا و اروپا در ۲۰۰۸ تاثیری بر روسیه نداشت. اما تحریم های فشرده بی تاثیر نخواهند بود و جنگ رسانه ای بر علیه روسیه به عهد حداکثر رسیده و این بدون شک به مردم روسیه فشار خواهد آورد.
غرب به سمت روسیه شلیک کرد ولی به پای خود ضربه زد. تمام دنیا از نتایج این جنگ میترسند و آرزو میکنند که جنگ بهزودی پایان یابد و فقط در مرزهای اوکراین محدود باشد. اما صرفنظر از عواقب منفی پوتین مصمم است که اوکراین را با خشونت تسلیم کند تا زمانی که اوکراین رسما توافق های مورد لازم را امضا کند نیروهای روسیه خواهند ماند. هر نوع مذاکره ای با غرب باید نگرانی های روسیه درباره افزایش ناتو و برنامه غرب نسبت به روسیه را برطرف کند.
You must be logged in to post a comment.