آیا روسیه ‌‌و یا امریکا شکست در جنگ اوکراین را قبول خواهد کرد؟


@ejmalrai
 ایلایجا مگنایر توسط: 

 شیرین هاشمی :ترج

شهرهای اوکراین یکی پس از دیگری سقوط می‌کنند و آرزوی غرب برای شکست روسیه با حمله به اقتصاد این کشور، می‌توانند روسیه را از رده ابر قدرتها خارج کنند. وزیر دفاع امریکا لوید آستین آرزوها و اهداف کشور خود را در هفته های اول جنگ آشکار کرد. 

پوتین هیچ عجله ای برای پایان جنگ اوکراین را ندارد و کشورهای غربی به نظر می‌رسد که با تامین پیاپی تسلیحات نظامی به اوکراین با وجود برتری کامل نظامی روسیه و موفقیت ها در میدان جنگ، اوکراین را از امضای قطعنامه با روسیه جلوگیری کنند. امریکا و اتحادیه اروپا اصرار دارند که روسیه صدمه وارد کنند ولی به خودشان به دلیل احتیاج به انرژی، افزایش قیمت نفت که بین ۱۰۸ تا ۱۲۰ دلار بشکه ای است و از دست دادن دونباس ضرر میزنند.

علاوه بر این، روسیه به خوبی میبیند که امریکا و اروپا به دلیل تحریم های علیه روسیه از بحران اقتصادی رنج میبرند. روسیه کشورهای غربی را تماشا می‌کند که به دلیل حمایت گسترده و پر هزینه چگونه خود را از لحاظ مالی و نظامی به اوکراین رنج میبرند. 

شهروندهای اروپا اولین قربانی این تورم شدید هستند و این را قبول نخواهندکرد. علاوه بر این، تصمیم اتحادیه اروپا برای کاهش وابستگی خود به منابع انرژی روسیه به تاسیسات اروپا ضربه ای خواهد زد که منکر به فروپاشی همیشگی این صنایع خواهد بود به خصوص در ‌رابطه با صنایع المونیوم، شیشه، گرمایشی و شیمیایی.

چنین فروپاشی صنایع عواقب وخیمی برای اقتصاد اروپا خواهد داشت و به احتمال قوی پس از تابستان منجر به ناآرامی و نارضایت در جامعه خواهد شد. روسیه عرضه گاز را از طریقه نورد استریم یک تا ۶۰ درصد کاهش داده و قرار است که این خط لوله این ماه برای عملیات تعمیر بسته شود ولی المان فکر می‌کند که به احتمال قوی پس از تعمیرات دوباره شروع به کار نخواهد کرد. 

رویکرد اروپا‌ را درک کردن بسیار مشکل است چون از یک سو تحریم های سخت را به روسیه تحمیل می‌کند، برای اوکراین تسلیحات نظامی را تامین می‌کند و انتظار دارد که گاز روسیه به اروپا فرستاده شود تا زمانی که رهبران این کشورها بتوانند راه حل دیگری برای تامین گاز پیدا کنند. ولی سوال مهم این است که آیا یکی از ابر قدرتها، شکست را قبول خواهد کرد و این بازنده چه واکنشی خواهد داشت؟

بایدن در سفر به اروپا با سران گروه هفت ملاقات داشت تا بتواند مطمین باشد که این کشورها با امریکا متحدانه در برابر روسیه به‌‌ هر قیمتی میاستند. امریکا توانست به انگلیس، کانادا و ژاپن بقبولاند که طلای روسیه را تحریم کنند با اینکه ۹۰ در صد صادرات طلای روسیه از طرف انگلیس است. روسیه سالیانه بیش از ۱۹ میلیارد دلار طلا میفروشد که پس از صادرات انرژی دومین محصول روسیه است.

تاکنون، امریکا نتوانسته بیش از دوسوم کشورهای دنیا را راضی به تحمیل تحریم ها علیه روسیه ویا کشورهایی که با روسیه روابط دارند کند. حقیقتا، فقط ۱۶ درصد جمعیت دنیا روسیه را تحریم کرده. بنابراین این شدت عملیات امریکا نشاندهنده عزم و امید امریکا برای برنده شدن علیه روسیه ‌ویا حداقل فلج کردن اقتصاد روسیه می‌باشد .

تا زمانی که امریکا از تحریم های یک جانبه و بدون رضایت سازمان ملل متحد استفاده می‌کند دو معنی دارد: امریکا مطمین است که روسیه را نمیتواند از طریقه نظامی به غیر از استفاده از سلاح اتمی شکست دهد و این باعث ویرانی کامل می‌شود هیچ کشوری نمیخواهد از آن استفاده کند. دوما تحریم های اقتصادی تنها راه کشورهای غربی است که فشار سبکی را به روسیه وارد کنند به امید اینکه بتواند در داخل کشور بی ثباتی و نا رضایت مردم و تعویض دولت را ایجاد کند. ولی به دلایل مختلفی این تفکر امریکا درست نیست:

در وحله اول، تحریم های امریکا علیه کوبا، ونزویلا، سوریه و ایران هرگز به تعویض دولت منجر نشده و یا دولت‌های این کشورها را شکست نداده. بالعکس این کشورها به مبارزه با امریکا تشویقتر شده و با وجود تحریم های بیرحمانه هژمونی آن را به چالش میکشند. بنابراین، تحریم های علیه روسیه جنگ اوکراین را پایان نخواهد داد.

Subscribe to get access

Read more of this content when you subscribe today.

Advertisements
Advertisements
Advertisements