
@ejmalrai ایلایجا مگنایر توسط
شیرین هاشمی :ترج
بیست سال از اشغال عراق توسط امریکا در ۲۰۰۳ میگذرد. بسیاری درباره نتایج فاجعه بار این اشغالگری نوشتند که بسیاری تلافات جانی و مالی داشته و بر اساس یک دروغ که صدام حسین سلاح های کشتار جمعی داشته. هیچ کس از کشته شدن رییس جمهور عراق که مردم خود را به قتل رساند، کویت را اشغال کرد، علیه ایران جنگ شروع کرد و از سلاح های شیمیایی که از غرب به دست آورده بود بر ضد مردم ایران و کردهای عراق استفاده کرد، احساس ناراحتی نکرد.
حقیقتا، پس از آنکه به اشغال غیر قانونی عراق توسط امریکا و متحدانش و بر خلاف عقیده ملل متحد که به آن زیاد توجهی نشد، مهم ترین مسیله در مورد نفوذ توسعه روبه رشد ایران در عراق است. هدف این است که توجه از کشتار صدها هزار عراقی توسط ائتلاف به رهبری آمریکا و اشغال توسط کشورهای غربی که هیچگونه سیاست شفافی نداشت و منجر به ایجاد داعش و بی ثباتی کامل در منطقه شد منحرف شود.
نخست وزیر سابق انگلیس تونی بلیر که به شدت از اشغال عراق در ۲۰۰۳ دفاع میکرد، از « اطلاعات نادرست که باعث شد ۴۰ کشور زیر پرچم امریکا به عراق حمله کنند» معذرت خواهی کرد. لغت “معذرت میخواهم “ که بلیر ارایه کرد و شاید باور دارد میتواند جوابگوی ۳۰۰٫۰۰۰ تا ۵۰۰٫۰۰۰ نفر که توسط ائتلاف غربی کشته شدند باشد. به دلیل عدم پاسخگویی قانونی باعث میشود که غرب با مصونیت از مجازات کشورهایی به مانند افغانستان، عراق، سوریه و لیبی را مورد حمله قرار میدهد. چهل مقامات کشورهای اروپایی برای کشتن صدها هزار مردم بیگناه مجازات نخواهند شد و به راحتی میتوانند تمرکز خود را برای شکایت از نفوذ بسیار گروه های شبه نظامی که متحد امریکا و غرب نیستند، بدهند.
ولی عراق هنوز استقلال کامل را ندارد چون نیروهای خارجی خروج از عراق را قبول نمیکنند. در همان زمان گفتگوهای فشرده بین عراق و امریکا صورت میگیرد. نخست وزیر محمد شیاع السودانی برای خروج ارتش امریکا و فقط ماندن نیروهای امنیت و آموزشی مذاکره میکند.
Subscribe to get access
Read more of this content when you subscribe today.
You must be logged in to post a comment.