اجلاس گروه ۲۰: پیروزی برای پوتین و شی جین پینگ یکجانبه گرایی در عقب نشینی قرار می گیرد.


توسط: ایلایجا ماگنیر  ejmalrai@

ترجمه: شیرین هاشمی

در یک نتیجه گیری جالب در اجلاس گروه ۲۰ ( جی ۲۰) پس از « ۲۰۰ ساعت مذاکرات، ۳۰۰ ملاقاتها و ۱۵ پیش نویسهای مختلف» همانطور که مقام هندی امیتاب کنت اظهار کرد یک بیانیه صادر شد. و در آن هیچگونه صحبتی از اوکراین و جنگ ادامه دار در آنجا نبود. علاوه بر این، به دلیل غیب پوتین و شی جین پینگ این مذاکرات شاید اهمیت اصلی را از دست داد و چون قرار بود که اوکراین موضوع اصلی باشد تعجب اور بود که از آن صحبتی نشد. اما وزیر امور خارجه روسیه لاوروف این اجلاس را به عنوان “ موفق “ شناخت. آیا روسیه قبول دارد که یکجانبه گرایی دیگر در صحنه جهانی نقشی را اجرا نمیکند؟

گروه ۲۰ که گردهمایی از بزرگ‌ترین قدرتهای اقتصادی دنیا است که شامل اعضای گروه‌های ۸ هم است از جمله کانادا، فرانسه، المان، ایتالیا، ژاپن، روسیه، انگلیس و امریکا. این گروه شامل کشورهای اروپایی و دیگر کشورها به مانند آرژانتین، استرالیا، برزیل، چین، هند، اندونزی، مکزیک، عربستان، آفریقای جنوبی، کره جنوبی، و ترکیه است. این گروه این گروه ۸۵ درصد از تولید ناخالص داخلی جهانی و ۷۵ درصد از تجارت بین المللی را تشکیل میدهد.

جالب است که جلسه گروه ۲۰، سه هفته پس از جلسه بریکس که ائتلاف پنج اقتصادهای نوظهور به مانند برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی است. این کشورها که ائتلاف جنوب ( امریکای لاتین، آفریقا و آسیا ) در جلسه گروه ۲۰ هم شرکت دارند و دیدگاه مهم اقتصادی و سیاسی جغرافیایی را دارند.

یکی از نمونه ها تمرکز آنها به باز کردن بازارهای جدید و استفاده از ارزهای محلی است. کشورهای بریکس شامل ۴۲ در صد از جمعیت دنیا و ۳۶ درصد از تولید ناخالص داخلی جهانی حساب می‌شوند.

ائتلاف بریکس قرار است که حتی قوی تر بشود. سال بعد، کشورهایی به مانند ایران، عربستان، امارات و مصر هم به بریکس می‌پیوندند که البته نفوذ جهانی آن را افزایش میدهد. این نشان دهنده تغییرات قدرتهای اقتصادی جهانی است و اهمیت اقتصادهای در حال پیشرفت را در امور جهانی نشان میدهد.

Subscribe to get access

Read more of this content when you subscribe today.

Advertisements
Advertisements
Advertisements