De As van het Verzet versus de As van de Normailisatie

Geschreven door – Elijah J. Magnier:

Vertaald door Francis J.

Ter nagedachtenis van het martelaarschap van Imam Hussein bin Ali bin Abi Talib bezochten Palestijnse academici de heilige stad Karbala en scandeerden er leuzen als “steun voor de al Aqsa moskee in Jeruzalem” en “dood aan Israël”. Op hetzelfde moment werd tijdens een conferentie in Iraaks Koerdistan in de stad Erbil gepleit voor normalisatie van de betrekkingen met Israël. 

Omdat de conferentie in Erbil twee weken voor de parlementsverkiezingen plaatsvond, waar de president, de eerste minister en de parlementsvoorzitter hun mandaat vooe een tweede termijn willen vernieuwen, was de timing niet echt perfect voor de drie voornaamste leiders van het land.  Maar de Erbil-conferentie, die onder de noemer van ‘Vredesconferentie’ werd gehouden, veroorzaakte  politieke en publieke verontwaardiging die alle politici, geestelijke leiders en zelfs de leiding van Koerdistan-Irak ertoe aanzette het evenement  – alsof het een verrassingsconferentie was waarvan niemand op de hoogte was – te veroordelen! De doodstraf werd geëist voor de deelnemers. Maar was deze top in Erbil wel een verrassing?

Subscribe to get access

Read more of this content when you subscribe today.

Advertisements
Advertisements
Advertisements