Syria og Irak tvinger seg inn på Bidens agenda

Skrevet av – Elijah J. Magnier,

Oversatt av Abu Huda:

Den innenlandske motstandsbevegelsen i Irak og Syria øker sine angrep mot konvoier som fører logistisk utstyr til amerikanske baser i Irak og andre baser under amerikansk beskyttelse i Syria nær flybaser og gassfelt. Det som oppmuntrer disse angrepene er svakheten ved den nåværende amerikanske administrasjonens posisjoner og politikk og dens tilsynelatende manglende interesse for Midt-Østen-spørsmål.

USAs president Joe Biden ble ”hjertelig” mottatt av de irakiske selvmordsdronene som traff flere mål og forårsaket alvorlig fare for amerikansk personell i landet. Bruken av selvmordsdroner kompliserer USAs sikkerhets- og forsvarstiltak og sender en melding om at en opptrapping har skjedd. Det som virkelig er uvanlig er angrepene mot de syriske Omar- og Conoco-feltene, hvor det ble kunngjort at drone- og rakettangrep hadde skjedd, rettet mot amerikanske styrker i området.

Til tross for resultatene av disse angrepene i Irak og Syria, og om dronene og missilene treffer målene sine med nøyaktighet eller til og med bommer på målene med vilje, har de oppnådd sitt primære mål. Målet er å sende ‘hete’ meldinger til den amerikanske administrasjonen om at Irak og Syria ikke lenger vil tolerere amerikanske baser som en del av en okkupasjon, i strid med Syria og Iraks interesser.

Subscribe to get access

Read more of this content when you subscribe today.

Advertisements
Advertisements
Advertisements