Midt i spenningene mellom sjia-gruppene, har ikke Al Sadr den største koalisjonen … ennå.

Skrevet av – Elijah J. Magnier, o

]versatt av Abu Huda:

Det irakiske parlamentet vil mandag den 7. februar velge republikkens president, midt i store stridigheter mellom de forskjellige politiske partiene. Nye navn har blitt videresendt til parlamentet for stillingen som president ved siden av de to primærkandidatene, Hoshyar Zebari og Barham Saleh. Den siste eksepsjonelle utviklingen har blitt manifestert av den høyeste rettsmyndighet representert av den føderale domstolen, som har den avgjørende avgjørelsen i spørsmål som gjelder tolking av grunnloven. Dommerne har bestemt sin holdning til valgmekanismen til presidenten knyttet til artikkel 70, og fremfor alt forklarer de hvem som har den største koalisjonen av representanter til å velge den nye statsministeren.

Antallet kandidater som ønsker å stille til presidentskapet er nå tjue. Den mest heldige er Suleimaniya Talibani-familiens kandidat (Patriotic Union of Kurdistan – 17 parlamentsmedlemmer), ikke Erbil Barzani (Kurdistan Democratic Party – 31 parlamentsmedlemmer) kandidaten, spesielt etter Muqtada al-Sadrs kategoriske holdning mot Hoshyar Zebari. Dr.Abbrahim Ratdif I. , som Sulaymaniyah støtter, har den beste sjansen til å vinne og bli den nye presidenten.

Subscribe to get access

Read more of this content when you subscribe today.

Advertisements
Advertisements
Advertisements