Waarom durft Iran Irak te bombarderen?

Geschreven door – Elijah J. Magnier:

Vertaald door – Francis J.

De Iraanse Revolutionaire Garde (IRGC) heeft een groot centrum in Irak, Koerdistan, gebombardeerd dat aan de Israëlische inlichtingendienst, de Mossad, is verbonden. Dit trainings- en commandocentrum wordt beschouwd als een belangrijke Israëlische basis die Israëls operaties in het Midden-Oosten en de Golf beheert, de grootste in omvang en capaciteiten buiten Israël. De 12 Iraanse precisieraketten hebben een deel van het Israëlische hoofdkwartier in Erbil, provincie Koerdistan, verwoest. Iran vertelt Israël dat de legende van zijn “lange arm” ook geldt voor de IRGC. Maar hoe komt het dat Iran denkt dat het een Israëlische site in Irak kan bombarderen en de soevereiniteit van de staat kan negeren?

Subscribe to get access

Read more of this content when you subscribe today.

Advertisements
Advertisements
Advertisements