Hvorfor våger Iran å bombe Irak nå?

Skrevet av Elijah J. Magnier,

oversatt av Abu Huda

Den iranske revolusjonsgarden (IRGC) bombet nylig et senter i Erbil i irakisk Kurdistan, tilknyttet den israelske etterretningstjenesten Mossad. Dette trenings- og kommandosenteret regnes som en betydelig israelsk base som styrer Israels Midtøsten og Gulf-operasjoner, den største i størrelse og kapasitet som befinner seg utenfor Israel. De 12 iranske presisjonsmissilene ødela deler av det israelske hovedkvarteret i Erbil, Kurdistan-provinsen. Iran forteller Israel at legenden om deres “lange arm” også gjelder IRGC. Men hvordan har det seg at Iran tror at de kan bombe et israelsk område inne i Irak og overse statens suverenitet?

Subscribe to get access

Read more of this content when you subscribe today.

Advertisements
Advertisements
Advertisements