Fakta om Gaza-krigen, slik “Motstandsaksen” ser det

Skrevet av Elijah J. Magnier,

Oversatt av Abu Huda:

Det er gjort erfaringer fra kampen Gaza førte mot Israel under tittelen “Jerusalemsverdet”. Kilder i “motstandsaksen” avslørte at “Israel bare har brukt en tredjedel av sin militære effektivitet og har holdt de andre to tredjedeler i beredskap i frykt for at en kamp utvider seg regionalt med deltakelse av styrker som er lojale mot motstanden i Gaza. “

Israel hadde startet militære manøvrer med titusenvis av sine styrker, ansett som den største manøvren siden etableringen av Israel. Manøvren tente en alvorlig alarm i Libanon der Hizbollah etterlyste en generell mobilisering dersom manøveren ble til en reell krig mot Libanon.

Sammenstøtene brøt ut i Gaza den tiende denne måneden, en dag etter begynnelsen av den israelske manøveren, og tvang Israel til å stoppe og utsette denne til en senere dato. Israel har alltid betraktet Hizbollahs besittelse av presisjonsraketter og mer enn 150 000 raketter og raketter som en strategisk trussel som bør avskrekkes. Derfor trodde de israelske lederne at året 2021 var året trusselen fra Hizbollah skulle fjernes.

Det ser ut til at Gaza-krigen endret de israelske planene, førte til en betydelig endring av målene og en omdirigering av militærinnsatsen mot innenlandsfrontens behov og prioritering av utfordringene. Faktisk ble 7000 nye israelske soldater mobilisert for å støtte de allerede travle enhetene med ansvar for rakettavlyttingssystemene. Disse måtte håndtere 4300 raketter som ble avfyrt på bare 11 dager iløpet av krigen. Andre israelske militære enheter var klare for å forberede seg på en mulig, men begrenset Gaza-invasjon (som aldri fant sted).

Subscribe to get access

Read more of this content when you subscribe today.

Advertisements
Advertisements
Advertisements