Den iranske regningen er for høy til at Israel kan gjøre opp

krevet av – Elijah J. Magnier. Oversatt av Abu Huda:

I flere tiår hadde Israel det første og siste ordet i Midtøsten. Etter nederlaget til de araberstatene i 1967, trodde de israelske lederne i mange år at et lite israelsk militærkorps kunne okkupere ethvert arabisk land og at Israel kunne ramme et hvilket som helst mål i Midt-Østen uten å bli holdt ansvarlige eller at det ville bli besvart. Israel opprettholdt sin luftoverlegenhet og nøt ubegrenset amerikansk og vestlig etterretnings- og militær støtte. USA og Israel forestilte seg ikke at motstanden i Midtøsten, som var vant til å motta slag og være under kontinuerlig angrep, faktisk lærte krigens kunst. Leksjoner fra tidligere kriger og delte erfaringer er utviklet for å oppnå en avskrekkings-balanse. Derfor klarer ikke Israel nå å opprettholde overlegenhet i hver eneste kamp.

Subscribe to get access

Read more of this content when you subscribe today.

Advertisements
Advertisements
Advertisements