Den irakisk-amerikanske opptrappingen har nådd sin andre fase: en tredje, bredere konfrontasjon kommer

Av Elijah J. Magnier, oversatt av Abu Huda.

Den eskalerende konfrontasjonen mellom den irakiske motstanden og de amerikanske styrkene har nådd sin andre fase. I løpet av den siste uken ble flere selvmordsdroner og raketter avfyrt mot forskjellige amerikanske baser, den amerikanske ambassaden i Bagdad og konvoier som fraktet amerikansk logistikkforsyning til andre deler av Irak. Økningen av angrep indikerer at den bredere konfrontasjonen, den tredje fasen, ikke er langt unna. Det som er mer alarmerende er den enestående posisjonen til den irakiske regjeringen i Bagdad, en posisjon som definerer disse angrepene mot USAs baser som “terrorangrep”.

I den siste uken økte den irakiske motstanden sine angrep i forskjellige deler av landet etter USAs angrep på en fast grenseposisjon til de irakiske sikkerhetsstyrkene, Hashd al-Shaabi. Det amerikanske angrepet drepte fire medlemmer av brigade 14, som bærer Sayyed al-Shuhadas flagg, en del av sikkerhetsstyrkene under statsminister Mustafa al-Kadhimi.

Subscribe to get access

Read more of this content when you subscribe today.