Qaani in Irak om de beschuldiging van Iran voor de moordpoging op Al-Kadhemi te ontkrachten

Geschreven door – Elijah J. Magnier:

Vertaald door – Francis J.

De commandant van de Iraanse Revolutionaire Garde – Al-Quds Brigade, generaal Ismail Qaani, heeft een bezoek gebracht aan de Iraakse premier Mustafa Al-Kadhemi in Bagdad. Qaani feliciteerde al-Kadhemi met zijn veiligheid na de mislukte moordaanslag, of de “explosieve boodschap”, waaraan hij werd blootgesteld tijdens een aanval door drie zelfmoorddrones op zijn huis in de streng bewaakte “Groene Zone” in de Iraakse hoofdstad. Het bezoek van Ismail Qaani komt te midden van beschuldigingen dat pro-Iraanse Iraakse groeperingen waarschijnlijk achter de mislukte aanslag op het huis van de Iraakse premier zaten. Qaani bezocht de president van de republiek Barham Saleh en andere Iraakse politieke verantwoordelijken om “de steun van Iran aan al-Kadhemi te bekrachtigen en de ernstige bedreiging voor de stabiliteit van Irak wanneer de premier, een vriend van Iran, op een dergelijke manier wordt aangevallen. Wat is de boodschap van de Iraanse generaal aan de Irakezen, en wat zijn de werkelijke zorgen van Iran?

Subscribe to get access

Read more of this content when you subscribe today.

Advertisements
Advertisements
Advertisements