Qaani reiste til Irak for å avvise anklagen om at Iran forsøkte å myrde Al-Kadhemi

Skrevet av – Elijah J. Magnier, oversatt av Abu Huda.

Sjefen for den iranske revolusjonsgarden – Al-Quds Brigaden, general Ismail Qaani, besøkte Iraks statsminister Mustafa Al-Kadhemi i Bagdad. Qaani gratulerte al-Kadhemi med sikkerheten etter det mislykkede attentatet, eller den «eksplosive meldingen», som han ble utsatt for under angrepet av tre selvmordsdroner mot hjemmet hans i den mest bevoktede «grønne sonen» i den irakiske hovedstaden. Ismail Qaanis besøk kommer blant anklager om at pro-iranske irakiske grupper trolig sto bak det mislykkede angrepet på den irakiske statsministerens hjem. Qaani besøkte republikkens president Barham Saleh og andre irakiske politiske tjenestemenn for å “bekrefte Irans støtteposisjon overfor al-Kadhemi og den alvorlige trusselen mot stabiliteten i Irak når statsministeren, en venn av Iran, er under lignende angrep. Hva er den iranske generalens budskap til irakerne, og hva er Irans reelle bekymringer?

Subscribe to get access

Read more of this content when you subscribe today.

Advertisements
Advertisements
Advertisements