Irak er på vei mot ustabilitet: Amerika trekker seg både tilbake… og blir igjen.

Skrevet av – Elijah J. Magnier, oversatt av Abu Huda:

Irak er fortsatt langt fra på vei mot innenlandsk stabilitet, spesielt etter at den nasjonale sikkerhetsrådgiveren Qassem al-Araji kunngjorde “slutten på kampoppdragene til de USA-ledede koalisjonsstyrkene og deres tilbaketrekning fra Irak.” Svaret kom imidlertid fra Pentagons pressesekretær, John Kerry, at “det er ingen vesentlig endring i situasjonen i Irak og antallet (2500 utplasserte soldater) vil forbli uendret.” Det er første gang i historien hvor de amerikanske styrkene kunngjorde sin fullstendige tilbaketrekning fra et land uten å trekke tilbake en eneste soldat, og beholde alle militærbasene under sin kommando. «Tilbaketrekningen» er begrenset til et endret navn, hvor de 2500 amerikanske stridstroppene nå er definert som «rådgivere».

Denne utviklingen kom da det endelige valgresultatet ble offentliggjort. Prosessen med å velge en fremtidig statsminister og de to presidentene i republikken og parlamentet burde vært på skinner nå. Imidlertid har interne politiske uenigheter mellom alle partier forhindret bekreftelsen av resultatene hos den føderale domstolen. Den offisielle kunngjøringen av de endelige resultatene er nå ment å utsettes til etter nyttår. Derfor forventes ikke Irak å ha en regjering før mars eller april neste år. Så hvor er Irak på vei?

Subscribe to get access

Read more of this content when you subscribe today.

Advertisements
Advertisements
Advertisements