دریافت پیام های پنهانی بین ایران و غرب

@ejmalrai ایلایجا مگنایر توسط: 

 شیرین هاشمی :ترج


شکست فتنه تغییر نظام جمهوری اسلامی بازگشت به توافق هسته ای را به غرب تحمیل میکند

هفته پیش، ایران با کشورهای اروپایی و امریکا در مورد پرونده هسته ای و نظرات بایدن که او “ ایران را آزاد خواهد کرد” پیام هایی را رد و بدل کرد. این راجع به شکست نقشه برای سرنگونی جمهوری اسلامی پس از ۵۰ روز اغتشاشات که منجر به کشته شدن ۵۲ و مجروحی ۱۰۰۰ مامورین امنیتی شد. ساختمان ها و مراکز دولتی در بسیاری از شهرها و خود تهران مورد حمله قرار گرفتند. چندین شهروند در این اغتشاشات چندین نفر کشته شده و البته بسیاری مجروح شدند. البته چون هنوز تعداد کشته شدگان به طور رسمی اعلام نشده بود، این رقم واضح نیست چون رسانه های غربی همگی به دنبال “ تغییر رژیم “ هستند.

منابع آگاه در ایران اعلام کردند که « قطر و عمان میاجیگری خود را بین ایران و امریکا پس از اینکه امریکا خواستار دوباره شروع شدن مذاکرات هسته ای بود اعلام کردند. امریکا منتظر نتایج اغتشاشات بود که اکنون تحت کنترل هستند و نشان می‌دهد که تمام عملیات برای بی پیات کردن ایران موفق نبوده. »

علی باقری کنی رییس تیم مذارکره کننده ایران نامه ای به جوزف بورل نماینده عالی اتحادیه اروپا فرستاد که در آن ایران خواستار ضمانتهای بیشتر است. پاسخ به این نامه در آخر هفته پیش داده شد و ایران واکنش خود را پس از مرور این پاسخ نشان خواهد داد.

« هم چنان، رییس سازمان اطلاعاتی امریکا پیامی را از طریقه کشورهای عربی به رهبران ایران فرستاد که منظور بایدن از « آزاد کردن ایران » هیچگونه تغییر رژیم نبود. و بالعکس حرفهای بایدن اشتباها سوء تعبیر شده بود.

ایران موفق بوده که شرایط بازدارندگی را از طریقه گوناگونی، پیچیدگی و دقت بالای موشکها و پهپادها ایجاد کند. فناوری پیشرفته ایران باعث شد که ایران به روسیه اسلحه صادر کند و دانش نظامی و فناوری خود را با کشورهای محور مقاومت به اشتراک میگذارد تا آنها هم بتوانند به مناسبت شرایط خاص خود برای ایجاد بازدارندگی بر علیه دشمنان خود به خصوص اسراییل استفاده کنند. این سیاست ایران باعث ناراحتی امریکا شد چون هژمونی او و دوستانش در خاور میانه ( اسراییل و عربستان ) به چالش گرفته می‌شود.

بنابرگفته مقام ایرانی، ایران موضع خود راجع به حمایت از محور مقاومت را عوض نخواهد کرد و حتی این امکان وجود دارد که ایران شاید به حالت اجتناب پذیر به سمت اتمی شدن خواهد رفت اگر تحریم های امریکا ادامه داشته باشند و امریکا به توافق اتمی برنگردد.

Subscribe to get access

Read more of this content when you subscribe today.

واضح است که ایران باید خواستار ضمانت از امریکا باشد چون امریکا از برجام در ۲۰۱۸ خارج شد و هیچ زمان به آن بازنگشت. هر زمان که تحریم های فشرده تر به ایران تحمیل شد و یا عملیات خرابکاری علیه ایران اجرا شد، واکنش این بود که از ۲۰ درصد به ۶۰ درصد غنی سازی اورانیوم بروند.

علاوه بر آن، ایران سانتریفیوژهای خود را از نسل اول به نسل نهم بهتر کرده، ایران فعالیت دوربین های نظارتی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را متوقف کرد تا کشورهای غربی از فعالیت های هسته ای ایران غافل بمانند. بنابراین، به دلیل واکنش های ایران به نفع امریکا است که پس از انتخابات میان دوره ای امریکا، برای رسیدن به توافق هسته ای زیاد وقت تلف نکند.

ایران به خوبی از سیاست های امریکا در زمان جمهوری خواهان به مانند دانالد ترامپ در طول چهار سال‌های سخت که بیرحمانه ترین تحریم های اقتصادی، تجاری، مالی و پزشکی به او تحمیل شده، اطلاع دارد. اما این روش بیرحمانه در مطیع کردن ایران حتی در زمانی که سردار سلیمانی را امریکا به شهادت رساند، موفقیتی نداشت. 

علاوه بر آن، وزیر امور خارجه امریکا در آن زمان مایک پمپیو گفت که « اگر ایران میخواهد غذا بخورد باید از امریکا پیروی کند.» البته تحریم های امریکا برای ایران زجر اور بوده ولی هیچ زمان نتواسته ایران را به زانو بیاورد همانطور که ریاست ترامپ بدون هیچگونه تماس از سوی ایران خاتمه یافت. هیچکدام از تلاش های امریکا و اسراییل که به قاطعیت ایران غلبه کنند، ایران را مغلوب کنند، و یا باعث تغییر نظام شوند و یا برنامه هسته ای را نابود کنند و یا حداقل توانایی های نظامی و هسته ای را کاهش دهند هیچ گونه موفقیتی نداشتند.

فشارهای علیه ایران فقط از سوی امریکا نبود بلکه اسراییل هم دست داشت؛ جمهوری اسلامی در زمان نخست وزیری نتانیاهو دوران سختی را تحمل کرده. و به نظر میاید که نتانیاهو دوباره پس از ۱۲ سال متوالی نخست وزیری به قدرت برمیگردد. در این مدت، نتانیاهو چندین دانشمندان را کشته و چندین تاسیسات هسته ای را خرابکاری کرده ولی این عملیات غیر قانونی اسراییل باعث شد که برنامه هسته ای ایران به صورت بیسابقه پیشرفت داشته باشد. حقیقتا پس از حمله اسراییل به پایگاه در کرمانشاه، ایران تولید پهپادهای خود را بسیار گسترش داد و به اسراییل نه تنها در تنگه هرمز بلکه در کردستان، عراق و فلسطین پاسخ حمله نظامی داد.

بنابراین بازگشت دونفری نتانیاهو و ترامپ در سیاست ایران تغییری نخواهد داشت همانطور که بایدن نتوانست گسترش برنامه هسته ای را عقب بیاندازد و هنوز در دوسال ریاست جمهوری به توافق هسته ای برنگشته با وجود اینکه‌ قول این را قبلا داده بود. همکاری های نزدیک ایران و اسراییل حتما ایران را از نزدیکی روابط با آسیا و دوری از غرب دلسرد نخواهد کرد.

تنها راه چاره غرب پس از چندین تلاش های ناموفق برای تغییر نظام در ایران حمله به ترکیب اجتماعی ایران بود. اغتشاشگران و عناصر مسلح از مرگ ناگهانی مهسا امینی در مقر پلیس سو استفاده کردند که منجر به اغتشاشات در سیستان و بلوچستان و در مرزهای ایران و افغانستان شد. هم چنان نبردهای مسلحانه در استان خوزستان در مرز بصره- عراق و در غرب ایران در مناطق کردستان عراق صورت گرفت. جان بلتون مشاور سابق امنیت امریکا تایید کرد که کردهای منطقه کردستان برای مقابله با نیروهای انتظامی ایران به خوبی مسلح هستند.

منصفانه است که نتیجه بگیریم که هماهنگی اغتشاشات بسیار بالا و تمام جزییات زیر نظر گرفته شده بود. کشورهایی که نقشه حمله به ایران را از داخل کشور دارند به دلیل ناموفقیتهای سابق روش های بسیار بیرحمانه و خشونت امیز به کار میبرند و بسیار با تجربه هستند. ولی هنوز در قصد سرنگونی نظام ناکام هستند. و حقیقتا تلاش های در آینده برای سرنگونی جمهوری اسلامی ادامه خواهد داشت.

بنابراین، ایران برای حفظ جامعه چند قطبی خود حاضر است اصلاحات مورد لازم را به وجود بیاورد.

ایران دیگر به غرب تکیه نمیکند و در بسیاری از موارد خودکفا می‌باشد و “ اقتصاد مقاومتی “ را قبول کرده و هم چنان رابطه قوی با روسیه و‌ چین ایجاد کرده. ایران جزو سازمان شانگهای است که اعضای آن نصف جمعیت دنیا میباشند ، چین، قزاقستان، روسیه، قرقیزستان، تاجیکستان، ازبکستان، هند، پاکستان و ایران اعضای این سازمان هستند. علاوه بر این، چین از عضویت ایران در کشورهای بریکس حمایت کرد که ۴۰ درصد جمعیت دنیا است. آینده دیگر فقط در اروپا و امریکا نیست. 

تا زمانی که ایران هژمونی را امریکا را به چالش بگذارد، امریکا و متحدان او سعی خواهند کرد تا کشور را به بی ثباتی بکشانند.

ولی ایران از این چالش گذشته و می‌تواند به راه مقاومتی خود ادامه دهد. پس از جنگ روسیه و اوکراین کشورهایی مثل کوبا، ونزویلا، کره شمالی، ایران، سوریه و بسیاری در قاره های مختلف با هم بر علیه یکجانبه گری امریکا ایستادگی میکنند و این مقاومت نشان دهنده خواسته های مردم این کشورها است و این مردم امیدوارند که انتخاب این راه می‌تواند آینده خوبی برای دنیا باشد.

Advertisements
Advertisements
Advertisements