Relatieve kalmte voor de storm in Soedan waar een onmiddellijke oplossing niet voorhanden is.

Geschreven door – Elijah J. Magnier:
Vertaald door – Francis J.

De aanhoudende strijd tussen de twee generaals die om de macht wedijveren in Soedan is tijdelijk opgeschort om de evacuatie van buitenlanders en burgers naar veiliger gebieden mogelijk te maken. Het conflict gaat voornamelijk tussen de legerleider en feitelijke heerser, Abd al-Fattah al-Burhan, en zijn plaatsvervanger, de commandant van de Rapid Support Forces, Muhammad Hamdan Dagalo, ook bekend als ‘Hemedti’. Beide generaals hebben uitgebreide regionale en internationale connecties, en hun strijd om de controle trekt veel buitenlandse belangstelling en bezorgdheid.

Het staakt-het-vuren heeft de gevechten tijdelijk opgeschort, zodat de strijders hun posities kunnen aanpassen en plannen kunnen maken voor de volgende fase als er geen ernstige oplossing wordt geboden om de escalatie te beëindigen. De kritieke vraag blijft echter welk buitenland de oorlog zal steunen. Nu alle vooruitzichten op een oplossing zijn geblokkeerd, zal de intensiteit van het conflict waarschijnlijk toenemen, waardoor de sociale catastrofe waardoor het land is getroffen, nog erger wordt.

Subscribe to get access

Read more of this content when you subscribe today.

Advertisements
Advertisements
Advertisements