Subscribe to get access
Read more of this content when you subscribe today.
با وجود اختلاف نظرها، ترکیه روابط خود با امریکا را حفظ کرده. در ۲۰۱۶ نزدیک بود که در ترکیه کودتایی صورت بگیرد که اردوغان، محمد فتح الله گولن را که در امریکا زندگی میکند را مسیول شناخت به خصوص که سفارت امریکا در انکارا از کودتا حمایت کرد. پس از آن، ترکیه از روسیه خواستار خرید سامانه موشکی ضد هواپیما اس ۴۰۰ برای ۲.۵ میلیارد دلار شد. ولی این تصمیم باعث شد که امریکا نگران شود که روسیه میتواند عملیات جاسوسی را در جنگنده های اف ۳۵ که ترکیه سفارش داده بود را انجام دهد.
بسیاری از کارشناسان باور دارند که اردوغان نتوانست بداند که تا چه حد امریکا حاضر است تحریم های علیه ترکیه را تحمیل کند و اردوغان بدون ضرر به اعتبار خود از خرید این هواپیماها صرفنظر کند. و این باعث سردی روابط بین امریکا و ترکیه است.
ترکیه هم چنان با فرانسه به دلیل دخالت در لیبی و با یونان و قبرس به دلیل منابع انرژی و مرزهای دریایی به مشکلات برخورده. هم چنان، اخیرا ترکیه اجازه نداد که سوید بتواند فنلاند را به عضویت ناتو بیاورد و کشورهای شمال اروپا را به همدردی با تروریستهای کردی متهم کرد.
پناهندگان سوریه: برای بسیاری از سوریه ها در ترکیه چندان تفاوتی بین دولت کنونی و گروه های مخالف نیست. هر دو قول دادند که پناهندگان سوریه را از کشور بیرون کنند و هر دو به شدت مخالف پناهندگان و مهاجرین هستند. سوریه هایی دو ملیتی چندان گزینه جالبی زا در انتخابات ندارند. و با اینکه هر دو اردوغان و قلیچداراوغلو برنامه های شبیه بهم برای اخراج سوریه ها را قول دادند با زهم اردوغان خطر کمتری را حساب میشود. او تنها سیاستمداری بود که از مردم دو ملیتی خواستار شد که به او رای بدهند. امنیت سوریه ها در ترکیه الان نامعلوم است و بسیاری ممکن است که برای نامزدهای مستقل رای دهند. رای دهندگان سوری مشکل پذیر در انتخابات هستند چون مسیله مهاجرین در سیاست ترکیه بسیار مهم شده.
قدرت داخلی: انتخابات ریاست جمهوری در تاریخ کشور بسیار مهم است. این جدال بین دو نامزد با دیده های بسیار متفاوت برای آینده کشور و اتحادهای بین المللی است. نتیجه این انتخابات تاثیر کلیدی در ترکیه و منطقه خواهد داشت و رهبران دنیا با اشتیاق منتظر نتایج میباشند.
انتخابات ترکیه با شرکت سه نامزد پس از آنکه محرم اینجه خارج شد صورت میگیرد؛ سه نامزد شامل اردوغان، کمال قلیچداراوغلو ( رهبر حزب جمهوری خواه خلق و سنان اوغان است. پیشبینی شده که هر دو اردوغان و قلیچ داراوغلو حدود ۴۰-۴۵ درصد آرا را به دست آورند و اوغان فقط ۲ تا ۵ درصد. انتخابات ریاست جمهوری مهم تر از انتخابات پارلمانی هستند و اگر در دور اول نامزدی برنده نشود نتیجه این انتخابات ممکن است که نتایج انتخابات ریاست جمهوری در ۲۸ می را مورد تاثیر قرار دهد.
اردوغان برای بار سوم در انتخابات با شعار “ مرد مناسب در زمان مناسب “ شرکت دارد. او قول حقوق بیشتر و مالیات کمتر را میدهد. او گروهای مخالف را مورد انتقاد و تهدید قرار میدهد و بیان میکند که با تروریستها و فتح الله گولان همدست هستند و به مانند غرب میخواهند ترکیه را کوچکتر کرده و استقلال او را از بگیرند. نامزد دیگر ترکیه قلیچ داراوغلو از حزب جمهوری خواه خلق قول اصلاح و تعویض سیستمی که اردوغان در دو دهه ساخته را برای انتخابات استفاده کرده.
اقتصاد کشور که دلیل پیروزی اردوغان در انتخابات سابق بود در تبلیغات اخیر به میان آورده نشده و برای مردم شرایط زندگی بسیار مهم است. آنها قول تعویض از سیستم ریاست جمهوری به پارلمانی را میدهند و قلیچ داراوغلو حمایت اکثریت کردها را دارد که میتواند برای پیروزی او کلیدی باشد. و آنهایی که از حزب اردوغان جدا شدند به مانند احمد داوتاوغلو و علی باباجان امکان دارد که به ضرر پیروزی اردوغان باشند.
نامزدهای رقیب این انتخابات را به عنوان جنگ بین حرکت اسلامی اردوغان و جنبش غیر مذهبی قلیچ داراوغلو میشناسند. اگر قلیچ داراوغلو برنده شود، دولت بیشتر غیر مذهبی خواهد بود و هم چنان پیروزی تاریخی برای اقلیت علوی در کشور سنی خواهد بود. به خصوص که در گذشته آنها مورد تبعیض قرار گرفتند و در مقامات کلیدی شرکت نداشتند.
یکی از مسایل مهم در این انتخابات تغییر رویه دولت از ریاست جمهوری به پارلمانی است چون گروه مخالف تاکید میکند که با روش فعلی قدرت بیش از اندازه در دست رییس جمهور است. و اگر اردوغان بازنده شود امکان دارد که سیاست خارجی بیشتر به سوی امریکا و غرب خواهد بود تا تعادل بین غرب از یک سو و از سوی دیگر با ایران و روسیه باشد.
جدال برای قدرت در ترکیه آسان نخواهد بود و عواقب آن، اگر اردوغان برنده نشود امکان دارد که موقعیت سیاسی در خاور میانه و اروپا را تغییر دهد.
You must be logged in to post a comment.