Ontrafeling van de militaire escalatie van de VS in het Midden-Oosten: Een reactie op de mislukking in Oekraïne.Geschreven door – Elijah J. Magnier:
Vertaald door – Francis J.


Sinds het begin van de ambtstermijn van de Amerikaanse president Joe Biden is de wereld de afgelopen weken getuige geweest van een verrassende verschuiving in de benadering van het Midden-Oosten door de Amerikaanse regering. Jarenlang had de regio een relatieve de-escalatie gekend doordat landen hun geschillen bijlegden en politieke en economische allianties vormden. Deze pas ontdekte rust werd echter onderbroken door een opleving van oorlogsretoriek en militaire escalatie van de kant van de Verenigde Staten, wat vragen oproept over de onderliggende redenen en mogelijke gevolgen van deze plotselinge verschuiving.

De huidige ontwikkelingen in het Midden-Oosten kunnen niet los worden gezien van het voortdurende conflict in Oekraïne en de impact daarvan op het internationale toneel. De Amerikaanse oorlog tegen Rusland in Oekraïne ging gepaard met stellige beweringen van westerse functionarissen en de mainstream media over het lamleggen van de militaire en economische capaciteiten van Rusland. Een recente getuigenis voor het Amerikaanse Congres van generaal Gerard Cavoli, commandant van het Europees-Amerikaanse Commando en opperbevelhebber in Europa, onthult echter een andere realiteit. “Ondanks aanzienlijke inspanningen en hulp aan Oekraïne blijven de Russische militaire capaciteiten grotendeels intact, wat eerdere verwachtingen van een snelle oplossing tenietdoet.”

Subscribe to get access

Read more of this content when you subscribe today.

Advertisements
Advertisements
Advertisements