Syria og Caesarloven: Hvordan vil det påvirke Irak? 2/3

Iraq-US meeting over the strategic relationship and the withdrawal of US forces from Iraq.

Av Elijah J. Magnier: @ejmalrai

Translated by: Abu Hedda

Innføringen av “Cæsarloven” – de nye amerikanske sanksjonene som er utformet for å “forfølge enkeltpersoner, grupper, selskaper og land som har forbindelser med Damaskus-regjeringen” – er tilsynelatende rettet mot Syria, men har i virkeligheten som mål å drepe mange fluer med en smekk. Denne “loven” tar sikte på å skade Iran, Syria, Irak og Libanon, forenet under en front: “Motstandsaksen”.

Sanksjonene mot Syria under Cæsarloven har som mål å kutte forbindelsen mellom Teheran og Libanon via Irak og Syria. Den voksende makten til “motstandsaksen” etter dens seire i Syria (ved å forhindre regimeskifte) og i Irak (ved å gjenvinne territoriene okkupert av IS) kan ikke tillates å spre seg siden den representerer en trussel for både Israel og USA. Og vi har ikke engang nevnt Jemen og Palestina!

Advertisements
Advertisements
Advertisements

Subscribe to get access

Read more of this content when you subscribe today.

Subscribe to get access

Read more of this content when you subscribe today.

Marjaiya mener Hashd al-Shaabi “bør leve videre, og er nødvendige for å konfrontere ISIS, men også for å stille spørsmål ved statusen til Peshmerga-styrkene.” I følge Marjaiya: “Ingen øst eller vest, Irak først, men det gjelder alle styrker og ikke bare Hashd al-Shaabi. Alle styrker skal være under kommando av statsministeren. Irans og USAs innflytelse skulle ta slutt, sa kilden i Najaf.
Marjaiya vil gjerne se at Hashd al-Shaabi blir avviklet slik at de blir en reell styrke i sikkerhetsstyrkene med en irakisk agenda. Den irakiske agendaen inkluderer også tilbaketrekking av de amerikanske styrkene og slutten på Irans innflytelse over irakiske organisasjoner og grupper.
“De politiske sjiapartiene som Al-Fateh, Sa’yroon (Moqtada al-Sadr), Nuri al-Maliki, Haidar Abadi, Sayyed Ammar al-Hakim, Sheikh Qais al-Khaz’ali, har alle seter i parlamentet og er derfor sterkere enn Marjaiya når det gjelder å stemme ned hvilken som helst resolusjon. Najaf er begrenset i sin innflytelse når alt kommer til alt, og kan bare stokke visse kort. Faktisk har vi ikke et veikart ”, sa kilden i Najaf.

Advertisements
Advertisements
Advertisements

USA har kontantene som Irak trenger, inkludert Verdensbankinnskudd. USA kan uttale sin vilje, men den kan ikke pålegge den overfor Irak. USA vil gjerne vite nøyaktig hvor mange

Subscribe to get access

Read more of this content when you subscribe today.

Subscribe to get access

Read more of this content when you subscribe today.

Til leserne mine: Jeg kan ikke lenger gi åpen tilgang til artiklene mine. Nyhetsbransjen har blitt knust av nyliberalisme og COVID-lockdowns. Dessverre har jeg ikke noe annet valg enn å be om individuell støtte. Når du abonnerer, støtter du den undersøkende journalistikken som er nødvendig for en solid forståelse av hva som skjer i Midt-Østen. Takk til de som kan bidra.

Copyright © https://ejmagnier.com   2020 

Advertisements
Advertisements
Advertisements