Iran til Assad: Ikke bekymre deg for “Cæsarloven” når du har Israel ved grensene

Av Elijah J. Magnier: @ejmalrai

Translation: Abu Hedda

En iransk militærdelegasjon ledet av stabssjefen generalmajor Mohammad Bagheri, hadde møte i Syria med president Bashar al-Assad og hans forsvarsminister-generalmajor Ali Ayyoub for å styrke og styrke militært, forsvar og sikkerhetssamarbeid mellom de to landene og forbedre Syrias luftforsvar og defensive kompetanse. Besøket fra høytstående iranske offiserer bærer imidlertid flere meldinger i alle retninger, til venner, fiender, allierte og til det internasjonale samfunnet, og innviet en ny tid der Syria vil spille en viktigere rolle i Midt-Østen.

Det er ikke nytt for Iran å levere overflate-til-luft-raketter og presisjon overflate-til-overflate-missiler til Syria. Iranske missiler er blitt distribuert til forskjellige steder i Syria, og overflate-til-luft-raketter har nådd Tiyas flybase, kjent som T4, i Homs. Israel klarte å ødelegge mange av disse missilene, selv før de ble utplassert, i hundrevis av angrep på Syria gjennom de ni årene landet har vært i krig.

Advertisements
Advertisements
Advertisements

Det nye i dette besøket er de mange meldingene som ble sendt til alle berørte parter:

For det første er signeringen av militæravtalen en direkte melding til Israel om at Syria nå

Subscribe to get access

Read more of this content when you subscribe today.

Iran sa til president Assad at “Cæsarloven” langt fra er en virkelig bekymring for Syria når den har en juvel på grensen, Israel. Tilstedeværelsen av israelerne på grensene dine lar deg gjøre hva du vil og pålegge hva du vil. ” Iran vet at Israel er avhengig av EU og USA. Derfor kunne ingen sanksjoner overleve lenge hvis Syria alvorlig skulle true Israel med angrep med presisjonsmissiler ved neste krenkelse av syrisk suverenitet. Israels nærvær kan derfor ikke lenger sees på som en forbannelse, men som en velsignelse; den israelske trusselen kan forvandles til en mulighet til å legge press på det internasjonale samfunnet.

Advertisements
Advertisements
Advertisements

Det syrisk-iranske møtet var virkelig strategisk og sendte meldinger i mange viktige retninger. Den amerikanske sultestrategien som ble pålagt Iran, Syria og Libanon, som er hovedkomponentene i “Motstandsaksen”, hjelper befolkningen til å samkjøre med “aksen” mer enn noen gang. Alt dette kunne ikke skje uten feilene fra den amerikanske regjeringen, den blinde støtten til Israel og trakassering fra partnerne. Det er begynnelsen til et nytt, mer dynamisk Midtøsten, der målene for sanksjoner blir sterkere som en del av USAs “myke krig”, men der ofrene innfører sine egne betingelser.

Til leserne mine: Jeg kan ikke lenger gi åpen tilgang til artiklene mine. Nyhetsbransjen har blitt knust av nyliberalisme og COVID-lockdowns. Dessverre har jeg ikke noe annet valg enn å be om individuell støtte. Når du abonnerer, støtter du den undersøkende journalistikken som er nødvendig for en solid forståelse av hva som skjer i Midt-Østen. Takk til de som kan bidra.

Copyright © https://ejmagnier.com   2020