Hindringer for fransk suksess i Libanon: Saudi-Arabia og USA

Av Elijah J. Magnier: @ejmalrai
Oversatt av: Abu Huda


En amerikansk ‘etteretningskilde’ innen kontraterror har hevdet at Hizbollah “lagrer ammoniumnitrat i Frankrike, Italia, Hellas, Spania og Sveits”. Det franske utenriksdepartementet svarte at disse påstandene var usanne. Derfor slo de et direkte slag mot den amerikanske administrasjonen, som jobber i Brussel for å plassere Hizbollah med sine militære og politiske avdelinger, på EUs terrorliste. Frankrike har nok innflytelse i korridorene til EU og Europaparlamentet for å utgjøre et vesentlig hinder for de amerikanske planene. For Frankrike handler det ikke om kjærlighet eller støtte for Hizbollah, men snarere om deres tro på at tiden ikke er kommet for å erklære organisasjonen krig. Frankrike mener at de trenger et forhold til Hizbollah hvis landet skal fremme sine strategiske interesser i Libanon. Fiendtlighet mot Hizbollah betyr å delta i en krig med gruppen og dermed skrinlegge planen om å skaffe seg fotfeste i Libanon. Paris prøver å fremme sine sjanser ved for eksempel å unngå å si opp sin kandidat, statsminister Mustafa Adib. Men Frankrike sitter ikke med alle kortene og absolutt ikke alle essene ..
Det er kjent at statsminister Mustafa Adib ikke har noen erfaring med å navigere i libanesisk innenrikspolitikk og dens komplikasjoner og forgreninger som strekker seg til Saudi-Arabia, USA og Frankrike. Dette er landene som hovedsakelig er involvert i Libanon, mens Tyrkia og Russland spiller mindre roller.
Adibs nominasjon ble arrangert da tidligere statsminister Saad Hariri mistet ethvert håp om å bli utnevnt til denne stillingen på grunn av hans avvisning av Saudi-Arabia. Den tidligere libanesiske statsministeren Hariri har både saudisk og fransk nasjonalitet. I løpet av sin 

Subscribe to get access

Read more of this content when you subscribe today.

Advertisements
Advertisements
Advertisements