Iran er klare til å forhandle dersom Biden respekterer den internasjonale avtalen

Av Elijah J. Magnier:

oversatt av Abu Huda

President Donald Trump ventet forgjeves på telefon fra iranske tjenestemenn som skulle kunngjøre overgivelsen av deres land til USAs “maksimale press” -kampanje. Teheran holdt seg til en taktikk om ikke å styrke Trumps valgkamp og holde seg langt borte fra enhver dialog med Trump som han kunne bruke til sin fordel. Kampanjetjenestemennene til den valgte presidenten Joe Biden sa at han ville legge atomavtalen (kjent som JCPOA) på bordet og respektere de som har undertegnet Iran-USA-avtalen, de permanente FN-sikkerhetsråd-medlemmene (pluss Tyskland). Imidlertid har Bidens følge og teamet hans så langt ikke klart å bekrefte om den valgte presidenten planlegger å endre Obama-atomavtalen og hvilke nye forhold som kan være oppe til diskusjon. Iran har en følelse av hva de kan forvente og hva som vil være de hete diskusjonsspørsmålene som den nye amerikanske administrasjonen vil se på. Hvordan vil Teheran reagere på Bidens ennå ikke deklarerte krav?

Subscribe to get access

Read more of this content when you subscribe today.

Advertisements
Advertisements
Advertisements