Iran is bereid te onderhandelen als Biden de internationale overeenkomst respecteert: de raketten komen op de onderhandelingstafel als…

Door Elijah J. Magnier:

Vertaald door Fracnis J.

President Donald Trump heeft tevergeefs aan de telefoon gewacht tot Iraanse functionarissen hem zouden bellen om de overgave van hun land aan de Amerikaanse “maximale druk” campagne aan te kondigen. Teheran hield vast aan een beleid om de verkiezingscampagne van Trump niet te versterken en ver weg te blijven van elke dialoog die Trump in zijn voordeel ad kunnen gebruiken. De campagnevoerders van de verkozen president Joe Biden zeiden dat hij de nucleaire overeenkomst (bekend als JCPOA) op tafel zou leggen en de ondertekenaars van de overeenkomst tussen Iran en de VS en de permanente leden van de Verenigde Naties (plus Duitsland), zou respecteren. De entourage van Biden en zijn team hebben echter tot nu toe niet bevestigd of de gekozen president van plan is het nucleaire akkoord van Obama te wijzigen en welke nieuwe voorwaarden er mogelijk worden besproken. Iran heeft een gevoel voor wat er te verwachten valt en wat de hete hangijzers zijn die de nieuwe Amerikaanse regering wil herzien. Hoe zal Teheran reageren op de nog niet verklaarde eisen van Biden?

Subscribe to get access

Read more of this content when you subscribe today.

Advertisements
Advertisements
Advertisements

Comments are closed.