USAs “myke makt” rammer Irans, og alliertes medier

Av Elijah J. Magnier. Oversatt av Abu Huda.

Den amerikanske justisdepartementet rammet Iran med elektronisk blindhet ved å bruke sin myke kraft da det ble beslaglagt 36 nettsteder som tilhørte forskjellige medier, TV, publikasjoner og utsalgssteder. Disse nettstedene tilhører Iran og landets allierte i Irak, men også i Bahrain og Jemen. Tiltaket sammenfaller med to iranske marineskip som bærer våpen som navigerer i retning USAs bakgård, Venezuela, og utløser alarmberedskap og irritasjon i Washington. Videre hevder Ansarallah (Houthiene) å ha skutt ned to USA-produserte “SCAN EAGLE” -droner (Verdi: 3,2 millioner dollar per stk) i Jemen. Følgelig gjenspeiler den amerikanske avgjørelsen en økende konflikt mellom Washington og Teheran og den etablerte fiendtligheten mellom dem i Midt-Østen og utover.

Konseptet med “myk kraft” er avhengig av kulturell, moralsk, sosial, økonomisk og medieinnflytelse, selv om effektiviteten generelt er beskjeden. Den søker å påvirke den indre virkeligheten til mennesker. Det er en form for styrke som prøver å oppnå noen mål eller kringkaste diplomatiske eller direkte meldinger i et forsøk på å endre en åpenbar virkelighet før eller uten bruk av militær, «hard» makt.

Subscribe to get access

Read more of this content when you subscribe today.

Advertisements