Biden bombardeert Irak en Syrië: “Het is een boodschap aan Iran.”

Geschreven door – Elijah J. Magnier:

Vertaald door Francis J.

Er is nu geen twijfel meer mogelijk dat de Amerikaanse president Joe Biden heeft besloten om in de voetsporen van zijn voorganger Donald Trump te treden en Irak te beschouwen als een slagveld tussen de VS en Iran, waarbij de Iraakse soevereiniteit wordt geschonden. De gevechtsvliegtuigen van Washington hebben locaties binnen Irak en Syrië gebombardeerd, waarbij aan beide zijden van de grens acht mensen zijn gedood. Lawrence J. Korb, senior fellow bij het American Progress Action Fund en voormalig assistent-secretaris van defensie van de VS, zei in een interview dat de luchtaanvallen – uitgevoerd door jachtbommenwerpers – in wezen neerkwamen op een “kennisgeving” van Biden aan Teheran. Bijgevolg kunnen de aanvallen op de grensplaatsen nu zeker niet worden uitgesloten van de huidige en vastgelopen onderhandelingen over het nucleaire dossier in Wenen. De regering-Biden vergist zich echter als zij denkt dat deze aanval de onderhandelingen positief zal beïnvloeden en Amerika zal bevoordelen. Integendeel, zij irriteert Iran, dat ongetwijfeld de dood van de Iraakse slachtoffers betreurt, maar de voldoening heeft Biden in een mijnenveld te hebben gelokt, een val die voor hem was opgezet.

Subscribe to get access

Read more of this content when you subscribe today.

Advertisements