Biden bomber Irak og Syria: “Det er en melding til Iran.”

Skrevet av – Elijah J. Magnier.

Oversatt av Abu Huda.

Det er nå ingen tvil om at USAs president Joe Biden har bestemt seg for å følge i forgjengeren Donald Trumps fotspor og betrakte Irak som en slagmark mellom USA og Iran, noe som bryter med irakisk suverenitet. Washingtons jetfly har bombet mål i Irak og Syria og drept åtte mennesker på begge sider av grensen. Lawrence J. Korb, senior stipendiat ved American Progress Action Fund og en tidligere amerikansk assisterende forsvarssekretær, sa i et intervju at luftangrepene – utført av jagerbombere – i hovedsak var Biden som “varsler” Teheran. Følgelig kan angrep på mål i grenseområdet Irak/Syria nå absolutt ikke utelukkes fra de pågående kjernefysiske forhandlingene i Wien. Imidlertid tar Biden-administrasjonen feil i å tro at dette angrepet vil påvirke forhandlingene positivt og favorisere Amerika. Tvert imot irriterer det Iran, som utvilsomt beklager de irakiske tapene, men har tilfredsheten ved å ha lokket Biden inn i et minefelt, en felle satt for ham.

Subscribe to get access

Read more of this content when you subscribe today.

Advertisements