De Iraanse rekening is voor Israël te hoog opgelopen om ze te kunnen vereffenen

Geschreven door – Elijah J. Magnier:

Vertaald door – Francis J.

Decennialang had Israël het eerste en laatste woord in het Midden-Oosten. Na de nederlaag van de Arabische legers in 1967 geloofden de Israëlische leiders jarenlang dat een kleine Israëlische militaire troepenmacht elk Arabisch land kon bezetten en dat Israël elk doelwit in het Midden-Oosten kon treffen zonder ter verantwoording te worden geroepen of te worden afgeschrikt. Israël behield zijn luchtoverwicht en genoot onbeperkte Amerikaanse en Westerse inlichtingen en militaire steun. De VS en Israël konden zich niet voorstellen dat het verzet in het Midden-Oosten, dat gewend was klappen te krijgen en voortdurend te worden aangevallen, in feite de kunst van het oorlog voeren leerde. Lessen uit vorige oorlogen en gedeelde ervaringen worden verwerkt om tot een evenwichtige afschrikking tussen oorlogvoerende partijen te komen. Vandaar dat Israël er nu regelmatig niet in slaagt in elke strijd de superioriteit te behouden.

Subscribe to get access

Read more of this content when you subscribe today.

Advertisements
Advertisements
Advertisements