Irak: «Motstandsaksen» kontra «normaliseringsaksen» 

Skrevet av – Elijah J. Magnier, oversatt av Abu Huda.

Palestinske forskere besøkte den hellige byen Karbala til minne om martyrdøden til Imam Hussein bin Ali bin Abi Talib og sang “støtte til al Aqsa” -moskeen i Jerusalem og “Death to Israel”. I samme øyeblikk sang en samling i byen Erbil for normalisering med Israel under en konferanse som ble holdt i irakiske Kurdistan. Tidspunktet er mindre enn perfekt for de tre fremtredende lederne i landet (presidenten, ministrene og taleren), på grunn av Erbil -konferansen som finner sted noen uker før parlamentsvalget, der alle tre lederne ønsker å fornye sitt mandat for en annen periode. Men Erbil -konferansen, som ble holdt under tittelen “Freds-toppmøte”, genererte en politisk og folkelig storm som fikk alle politikere, åndelige ledere og til og med ledelsen i irakisk Kurdistan til å avvise det som skjedde – som om det var en overraskelseskonferanse som ingen visste om! Dødsstraff ble bedt for deltakerne. Men var dette Erbil -toppmøtet tross alt en overraskelse?

Artikkel 201 i den irakiske straffeloven sier at “enhver som rekrutterer eller fremmer sionistiske prinsipper, inkludert frimureri, eller som er tilknyttet noen av dens institusjoner, eller bistår dem økonomisk eller moralsk, eller på noen måte jobber for å nå sine mål, skal bli straffet med døden. ” Artikkel 201 ble endret ved den tredje endringsloven nr. 130 av 1975.

Subscribe to get access

Read more of this content when you subscribe today.

Advertisements
Advertisements
Advertisements