Zijn Arad en Cohen op één plaats in afwachting van een uitwisseling met de 4 Iraanse diplomaten?

Geschreven door – Elijah J. Magnier:

Israël heeft tien miljoen dollar beloofd aan iedereen die informatie verschaft over Lt. Kolonel Ron Arad, wiens vliegtuig in 1986 neerstortte boven Libanon. Deze beloning heeft echter niet geleid tot het vinden van Arad of zijn stoffelijk overschot, voornamelijk omdat Israël niet het bekende en – in dergelijke omstandigheden – geaccepteerde protocol volgde om zijn doel te bereiken. Israël heeft dus in feite betaling ontvangen in dezelfde “valuta” die het aan Iran heeft betaald. Israëlische functionarissen hadden inderdaad gezegd dat de vier Iraanse diplomaten die in 1982 in Libanon werden vermist, waren gedood en dat de plaats van hun lichamen onbekend was. Het mysterie is echter niet beperkt tot het lot van Lt. Kolonel Ron Arad alleen, het gaat dieper. De stoffelijke resten van Eli Cohen hebben zich blijkbaar bij Ron Arad gevoegd, en zij bevinden zich hoogstwaarschijnlijk op dezelfde plaats. De Israëlische ontvoering van een Iraanse generaal in Damascus (vóór hem hadden zij Libanese militanten ontvoerd om de broodnodige informatie te verkrijgen) zal tot niets leiden. De mogelijke Russische interventie om informatie over Arad te verkrijgen of het stoffelijk overschot van Cohen terug te vinden, zal naar verwachting mislukken, tenzij Israël besluit serieus te onderhandelen over het lot van de vermiste Iraanse diplomaten.

Enkele maanden geleden liep generaal Ashraf Sabri van de Iraanse Revolutionaire Garde (IRGC) in de wijk Mezzeh in Damascus, niet ver van zijn huis en op redelijke afstand van de Iraanse ambassade, in de buurt van het al-Razi-ziekenhuis. Een bestelwagen stopte voor hem, en mensen voegden zich bij een ander team in dezelfde straat om hem te drogeren, in karton te wikkelen, en te ontvoeren. Hij werd overgebracht naar een veilige plaats via een 

Subscribe to get access

Read more of this content when you subscribe today.

Advertisements
Advertisements
Advertisements