Iran forbereder gjengjeldelse for israelske sabotasjehandlinger

Av Elijah J. Magnier:@ejmalrai

Translation: Abu Hedda


Iran har utsatt kunngjøringen om at de har konkludert hvem som var ansvarlige for sabotasjen ved Natanz-sentrifugeanlegget og sannsynligvis andre steder. Imidlertid sier høyt rangert personell i Teheran at “undersøkelser har konkludert og at de siste eksplosjonene godt kan ha vært relaterte; indikasjonene er at Israel, pluss et annet land i Midtøsten, er involvert. Iran vurderer en passende og uunngåelig gjengjeldelse.


Ifølge kilden, “er dette bekreftet over enhver tvil som en sabotasjeaksjon. Eksplosjonen ved Natanz var ødeleggende, men sikkerhetsstyrker klarte å hindre ytterligere angrep før de planlagte aksjonene kunne lykkes. Vi har klart å gjennomføre flere arrestasjoner.

Subscribe to get access

Read more of this content when you subscribe today.

Israel prøver å oppfordre de mange Gulf-landene som er engstelige for å løpe i Israels armer og etablere åpne forhold til Israel. Disse Gulf-landene, ledet av Saudi Arabia, ønsker at israelsk støtte “skal bryte Irans rygg”. Det er ikke noe nytt; Det israelsk-saudiske forholdet går tilbake til 80-tallet. Bahrein, Qatar og Emiratene har alle opprettet forbindelser med Israel. Israel og Saudi-Arabia kan imidlertid ikke forutsi den iranske reaksjonen. Gjengjeldelse vil komme fra motstandsaksen. Og det vil komme på en uventet måte.

Til leserne mine: Jeg kan ikke lenger gi åpen tilgang til artiklene mine. Nyhetsbransjen har blitt knust av nyliberalisme og COVID-lockdowns. Dessverre har jeg ikke noe annet valg enn å be om individuell støtte. Når du abonnerer, støtter du den undersøkende journalistikken som er nødvendig for en solid forståelse av hva som skjer i Midt-Østen. Takk til de som kan bidra.

Copyright © https://ejmagnier.com   2020 

Advertisements
Advertisements
Advertisements